Quantcast
Σας αφορά: Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να τακτοποιήσετε αυτόν τον μήνα - enikonomia.gr
share

Σας αφορά: Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να τακτοποιήσετε αυτόν τον μήνα

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι τέλος του μήνα θα πρέπει πολλοί φορολογούμενοι της χώρας να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Αναλυτικά:

– Τα ειδοποιητήρια του Φεβρουαρίου 2019 (8 Απριλίου 2019)

Μέχρι τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019 θα πρέπει οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι να πληρώσουν τα ειδοποιητήρια Φεβρουαρίου 2019, όπως αναφέρει ο ΕΦΚΑ σε ανακοίνωση του. Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών παραμένουν ενεργά μέχρι την ημερομηνία αυτή (ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα).

-Οι συγκεντρωτικές καταστάσεις ΜΥΦ (22 Απριλίου 2019)

Έως τη Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 θα πρέπει οι υπόχρεοι να υποβάλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών – πελατών (ΜΥΦ) έτους 2018, όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ σε ανακοίνωση της.

– Οι παρακρατούμενοι φόροι (22 Απριλίου 2019)

Με υπουργική Απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου παρατείνεται η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής αρχικών δηλώσεων απόδοσης:

α) παρακρατούμενου φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις,

β) παρακρατούμενου φόρου για αμοιβές διοίκησης, αμοιβές για συμβουλευτικές ή παρόμοιες υπηρεσίες, αμοιβές δικηγόρων και μερίσματα δικηγόρων, για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν ή τις πληρωμές που καταβλήθηκαν στο μήνα Ιανουάριο του 2019.

Η καταληκτική ημερομηνία αυτών των δηλώσεων παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019. Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις απόδοσης που αφορούν όλες τις παραπάνω κατηγορίες, για εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2019 και εφεξής, θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω TAXISnet.

Καθώς η διαδικασία του ηλεκτρονικού τρόπου υποβολής δηλώσεων απόδοσης παρακρατούμενων φόρων είναι καινούρια, η εν λόγω παράταση κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προσαρμογή των πολιτών σε ένα ακόμα βήμα για την ψηφιοποίηση της Φορολογικής Διοίκησης


– Δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού (30 Απριλίου)

Μέχρι τις 30 Απριλίου θα πρέπει οι υπόχρεοι να δηλώσουν τον επαγγελματικό λογαριασμό τους στον στο Taxinest.

– Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών (30 Απριλίου 2019)

Οι εργοδότες είναι υπεύθυνοι για την καταβολή όχι μόνο των εισφορών που τους βαρύνουν (εργοδοτικές εισφορές), αλλά και των εισφορών που βαρύνουν τους μισθωτούς τους (εργατικές εισφορές).

Η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών της μισθολογικής περιόδου Μαρτίου 2019 γίνεται μέχρι τις 30 Απριλίου 2019.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.