Quantcast
ΕΦΚΑ: Ποιοι και πότε θα λάβουν το Δωρόσημο Πάσχα - enikonomia.gr
share

ΕΦΚΑ: Ποιοι και πότε θα λάβουν το Δωρόσημο Πάσχα

δημοσιεύτηκε:

Οδηγίες για την καταβολή του δωροσήμου Πάσχα 2019 στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους δίνει ο ΕΦΚΑ με εγκύκλιο του.

Συγκεκριμένα, ο Φορέας επισημαίνει ότι, η καταβολή θα διενεργηθεί ως εξής:

Α) μέσω Τραπεζών, για τους οικοδόμους που έχουν γνωστοποιήσει στο Τμήμα Μητρώου των Υποκ/των Μισθωτών ΕΦΚΑ τον τραπεζικό τους λογαριασμό, στον οποίο πιστώνεται το ποσό του δωροσήμου.

Β) μέσω Περ/κών ή Τοπικών Υποκαταστημάτων Μισθωτών. 

Οι ημερομηνίες καταβολής Δωρόσημου

-Η πληρωμή του Δωροσήμου θα πραγματοποιηθεί από αύριο, 23 Απριλίου 2019 έως τις 16 Μαΐου 2019 και συγκεκριμένα τις ημερομηνίες: 23, 24/04/2019 και 7, 9, 16/05/2019 εντός του πρωινού ωραρίου λειτουργίας των Υποκ/των.

-Για όσους πληρωθούν με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού, η καταβολή θα γίνει στις 23 Απριλίου 2019.

Αναγκαιότητα προσκόμισης τραπεζικού λογαριασμού

Ως γνωστόν, κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρου 40 του Νόμου 3863/2010 η καταβολή παροχών σε είδος και χρήμα των ασφαλισμένων γίνεται με την διαδικασία πίστωσης ατομικών τραπεζικών λογαριασμών.

Οι ίδιοι τραπεζικοί λογαριασμοί των ασφαλισμένων χρησιμοποιούνται και για την καταβολή αδειοδωροσήμου (Εγκ.11/2011 τ. ΙΚΑ- ΕΤΑΜ).

Λόγω της επικείμενης σταδιακής εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος 8/23.1.2019 (Οργανισμός ΕΦΚΑ), σύμφωνα με το οποίο δεν προβλέπεται η λειτουργία Τμημάτων Οικονομικού στις Τοπικές Διευθύνσεις ΕΦΚΑ, θα πρέπει οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό στον ΕΦΚΑ, να προσέλθουν στις υπηρεσίες Μητρώου Μισθωτών για τη δήλωσή του.

Ευνόητο είναι ότι η καταβολή του Δωροσήμου Αυγούστου 2019 και εφεξής δεν θα είναι δυνατή μέσω Υποκαταστημάτων ΕΦΚΑ.

Κατόπιν των ανωτέρω, όλες οι Μονάδες – Υποκαταστήματα Μισθωτών ΕΦΚΑ, με ευθύνη των Διευθυντών, πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο, τους ενδιαφερόμενους εργατοτεχνίτες οικοδόμους (π.χ. μέσω των τοπικών συλλόγων – σωματείων).

Η σχετική Ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, η οποία επισυνάπτεται και στο παρόν Γενικό Έγγραφο, πρέπει να τεθεί σε εμφανές σημείο του Υποκαταστήματος.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος, στην οποία κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλείται όπως συνδράμει στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού.

Του παρόντος Γενικού Εγγράφου, με ευθύνη των Διευθυντών, να λάβουν γνώση όλοι οι υπάλληλοι των Τμημάτων Εσόδων – Οικοδομοτεχνικών Έργων και Μητρώου, για την πιστή εφαρμογή των οδηγιών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.