Quantcast
Σας αφορά: Πότε τελειώνουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές - enikonomia.gr
share

Σας αφορά: Πότε τελειώνουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι την Τετάρτη, 15 Μαΐου θα διαρκέσουν οι ενδιάμεσες ανοιξιάτικες εκπτώσεις για το 2019 στα εμπορικά καταστήματα στην Αττική και μέχρι τις 10 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, εφιστά την προσοχή στα ακόλουθα:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

Επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %»).

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σύνηθες φαινόμενο μερικών εμπόρων είναι:
-Η αναγραφή τιμής προϊόντων υψηλότερης της πραγματικής.
-Η διάθεση στην κατανάλωση ειδών β’ διαλογής, τα οποία έχουν αγοραστεί για αυτόν τον σκοπό.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.