Quantcast
Διαθέσιμη η εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων έτους 2018 - enikonomia.gr
share

Διαθέσιμη η εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων έτους 2018

δημοσιεύτηκε:

Διαθέσιμη είναι πλέον η εφαρμογή στο TaxisNet για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων φορ. έτους 2018.

Σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 4174/2013 περί Κ.Φ.Δ., σχετικά με την υποβολή τροποποιητικής φορολογικής δήλωσης, ορίζεται ότι:

«1. Αν ο φορολογούμενος διαπιστώσει, ότι η φορολογική δήλωση που υπέβαλε στη Φορολογική Διοίκηση περιέχει λάθος ή παράλειψη, υποχρεούται να υποβάλει τροποποιητική φορολογική δήλωση.

2. Αν ο φορολογούμενος υποβάλει τροποποιητική φορολογική δήλωση εντός της προθεσμίας υποβολής της αρχικής φορολογικής δήλωσης, τότε και η τροποποιη­τική φορολογική δήλωση επέχει θέση αρχικής δήλωσης και θεωρείται ότι και οι δύο, αρχική και τροποποιητική έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα…»

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 31 του ιδίου νόμου, σχετικά με τον άμεσο προσδιορισμό φόρου, ορίζεται ότι:

«Ο άμεσος προσδιορισμός φόρου που προκύπτει από την τροποποιητική δήλωση υποκαθιστά τον αρχικό άμεσο προσδιορισμό φόρου».

Ήδη, η ΑΑΔΕ στην εφαρμογή της δήλωσης φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2018, προσέθεσε πεδίο σχετικό με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης όπως κατωτέρω και συνεπώς, για τροποποιητικές δηλώσεις που θα υποβληθούν έως και την 30ή Ιουνίου (εκτός αν υπάρξει αλλαγή της προθεσμίας από την Διοίκηση), επανακαθαρίζονται οι φορολογικές οφειλές, ως αρχικές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.