Quantcast
Τι αλλάζει στη ρύθμιση των 120 δόσεων - enikonomia.gr
share

Τι αλλάζει στη ρύθμιση των 120 δόσεων

δημοσιεύτηκε:

Βελτιώσεις έρχονται στη ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Αυτές είναι οι εξής:

– Μειώνεται το ελάχιστο ποσό της δόσης από τα 30 ευρώ στα 20 ευρώ. Με τη μείωση αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων στις οποίες μπορεί να ρυθμίσει κάθε φορολογούμενος την οφειλή του προς τη φορολογική διοίκηση.
– Μειώνεται το ετήσιο επιτόκιο της ρύθμισης από το 5% στο 3%. Με τη μείωση συρρικνώνεται το συνολικό ποσό που θα πληρώσει ο οφειλέτης ως την ολοκλήρωση της ρύθμισης και την ολική εξόφληση.
– Εντάσσονται χωρίς κριτήρια στη ρύθμιση των 120 δόσεων όλες οι επιχειρήσεις που έχουν βασική οφειλή έως 1 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στις φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται η μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 28% στο 24% από τα φετινά κέρδη και στο 20% από τα κέρδη του 2020. Επίσης μείωση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 5% από τα εισοδήματα του 2019, έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης για ενεργειακή, αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των κτιρίων. Αναστολή του φόρου επί του κέρδους στις αγοραπωλησίες ακινήτων για τρία χρόνια και επανεξέτασή του από μηδενικής βάσης τον τέταρτο χρόνο. Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια κ.α.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.