Quantcast
Ακίνητα: Πέντε νέα μέτρα για την τόνωση της αγοράς - enikonomia.gr
share

Ακίνητα: Πέντε νέα μέτρα για την τόνωση της αγοράς

δημοσιεύτηκε:

Στην αναζωογόνηση της αγοράς ακινήτων «επενδύει» η κυβέρνηση για να ενισχυθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, για αυτό και τα πρώτα μέτρα που εφάρμοσε ή θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες αφορούν στα ακίνητα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», εκτός από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, που ίσχυσε από φέτος και θα διευρυνθεί τα επόμενα χρόνια, η κυβέρνηση προωθεί την αναστολή του ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα, την αναστολή του φόρου υπεραξίας, τη χορήγηση κινήτρων για τις ανακαινίσεις και τις ανακατασκευές, αλλά και τη μείωση της γραφειοκρατίας στις μεταβιβάσεις.

Παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι η έκπτωση των δαπανών από τον φόρο θα δώσει άμεσα ώθηση στον κλάδο. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης θα δημιουργηθεί ένας είδος κουμπαρά στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, στον οποίο θα πιστώνεται η έκπτωση της δαπάνης που έγινε για αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων. Το ποσό θα συμψηφίζεται με μελλοντικές υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη προς την εφορία (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος κλπ.).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.