Quantcast
Επίδομα παιδιού: Σήμερα η καταβολή της τέταρτης δόσης - enikonomia.gr
share

Επίδομα παιδιού: Σήμερα η καταβολή της τέταρτης δόσης

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα, Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ την τέταρτη δόση του επιδόματος παιδιού για το 2019 στους δικαιούχους.

Η πληρωμή αφορά όλους όσοι υπέβαλαν φέτος αίτηση Α21, έχει εκκαθαριστεί η φετινή φορολογική τους δήλωση και δικαιούνται το επίδομα με βάση το εισόδημα του 2018 το οποίο δήλωσαν στο φετινό Ε1.

Η καταβολή αφορά στο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου και πραγματοποιείται μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς και επανυπολογισμούς του δικαιούμενου επιδόματος, με βάση το εκκαθαρισμένο εισόδημα του 2018, οι οποίοι έγιναν αυτόματα.

Η επόμενη δόση του επιδόματος παιδιού για το 2019 θα καταβληθεί μεταξύ 25-26 Νοεμβρίου για όσους θα έχουν κάνει αίτηση περίπου μέχρι το πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου.

H αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.