Quantcast
Κοινωνικό μέρισμα: Προσοχή στο IBAN - Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - enikonomia.gr
share

Κοινωνικό μέρισμα: Προσοχή στο IBAN – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

δημοσιεύτηκε:

Σε πέντε ημέρες και συγκεκριμένα στις 17 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για τις αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος. Η πλατφόρμα, η οποία θα λειτουργήσει στη διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr, θα παραμείνει σε λειτουργία έως τις 26 Δεκεμβρίου ώστε αμέσως μετά και έως τις 31 Δεκεμβρίου να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 250.000 δικαιούχων το μέρισμα των 700 ευρώ.

Οι εργασίες από την ΗΔΙΚΑ προκειμένου να είναι καθ’ όλα έτοιμη η πλατφόρμα συνεχίζονται. Και αυτό επειδή έπρεπε το σύστημα να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αφού φέτος θα είναι διαφορετικές οι κατηγορίες των δικαιούχων ενώ πρέπει να ξεπεραστεί και το θέμα με τα IBAN που είναι διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι.
Σημειώνεται ότι είναι σημαντικό οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος κατά τη συμπλήρωση της αίτησης να δηλώσουν ένα ενεργό και έγκυρο IBAN στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Αυτό συνιστά “παγίδα” καθώς αν δεν δηλωθεί το IBAN, δεν θα είναι εφικτή η πληρωμή ακόμα και αν κάποιος πληροί τα κριτήρια.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.