Quantcast
Επίδομα θέρμανσης: Αρχίζει η εκκαθάριση των αιτήσεων - Εξετάζεται να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα - enikonomia.gr
share

Επίδομα θέρμανσης: Αρχίζει η εκκαθάριση των αιτήσεων – Εξετάζεται να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα

δημοσιεύτηκε:

Μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης και το κλείσιμο της εφαρμογής, από σήμερα θα γίνει η εκκαθάριση, ώστε να διαπιστωθεί πόσα από τα περίπου 75 δισ. ευρώ που διατίθενται για φέτος θα μοιραστούν στους 600.000 δικαιούχους που έκαναν αιτήσεις έως την Παρασκευή.

Σε αυτή τη φάση θα πρέπει να οργανωθεί η εξόφληση των δικαιούχων μέχρι το τέλος του χρόνου. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος”, εκτιμούσαν ότι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί δεν θα εξαντληθεί. Και αυτό επειδή πολλοί δικαιούχοι λόγω οικονομικής στενότητας περιμένουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης μόλις ο καιρός χαλάσει περισσότερο.
Άλλοι πάλι έκαναν την αίτηση μεν αλλά παρήγγειλαν μικρή ποσότητα πετρελαίου. Έτσι κατοχύρωσαν το ποσό της επιδότησης αλλά αυτό είναι μικρότερο από το ανώτερο που δικαιούνταν.
Για όλους αυτούς υπάρχει η σκέψη η πλατφόρμα να ανοίξει για λίγο τον Ιανουάριο ώστε να κάνουν αίτηση όσοι δεν έκαναν και να συμπληρώσουν το ανώτερο της επιδότησης όσοι αγόρασαν μικρότερες ποσότητες. Ο στόχος είναι να αναλωθεί στο σύνολό του το ποσό που έχει διατεθεί για φέτος για επίδομα θέρμανσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.