Quantcast
Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Γιατί οι έμποροι ζητούν την κατάργησή τους - enikonomia.gr
share

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Γιατί οι έμποροι ζητούν την κατάργησή τους

δημοσιεύτηκε:

Της Εύης Κατσώλη

Την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων ζητούν οι έμποροι καθώς κάτι τέτοιο θα είναι, όπως υποστηρίζουν, προς όφελος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου βρίσκονται σε επαφές και σε «ανοικτή γραμμή» επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς της κυβέρνησης έχοντας θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης μιλώντας στο enikos.gr, “θεωρούμε ότι είμαστε κοντά στην επίτευξη κατάργησης του πλαισίου των ενδιάμεσων εκπτώσεων”.

Πώς όμως θα ωφεληθούν οι καταναλωτές από μια τέτοια εξέλιξη; Όπως εξηγεί ο κ. Καφούνης “αυτό θα συμβεί γιατί θα υπάρχει μια χαμηλή τιμή όλον τον χρόνο. Από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει η ανάγκη για ενδιάμεσες εκπτώσεις και περισσότερες εκπτωτικές περιόδους, θα είναι περισσότερο μειωμένες οι τιμές στα προϊόντα όλον τον χρόνο άρα και οι προσφορές θα είναι μεγαλύτερες στις κανονικές εκπτωτικές περιόδους που γίνονται δύο φορές τον χρόνο”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η ιστορία έως τώρα με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις έχει δείξει ότι οι καταναλωτές δεν βρίσκουν αυτό που θέλουν και τελικά δυσαρεστούνται, ενώ το όφελος και για τις επιχειρήσεις δεν είναι μεγάλο”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.