Quantcast
Στρατούλης: Καμία καθυστέρηση στην καταβολή συντάξεων του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ - enikonomia.gr
share

Στρατούλης: Καμία καθυστέρηση στην καταβολή συντάξεων του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ

δημοσιεύτηκε:

Κανονικά θα καταβληθούν στο τέλος του μήνα οι συντάξεις των συνταξιούχων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και «Πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη σύσκεψη που κάνουμε κάθε Παρασκευή με τη διοίκηση του ΙΚΑ και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) διαβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, κατά τη σύσκεψη που προηγήθηκε νωρίτερα το πρωί στο υπουργείο Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι, «η πορεία των οικονομικών των δύο μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων είναι πάρα πολύ ικανοποιητική όσον αφορά τα έσοδα Μαΐου και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα χρειαστούν έκτακτη επιχορήγηση, εκτός από εκείνη η οποία έχει προβλεφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ειδικότερα για το ΙΚΑ, εκτιμάται ότι το Μάιο θα εμφανίσει έσοδα άνω των 900 εκατ. ευρώ.
Σε ότι αφορά το ΕΤΕΑ, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι εάν χρειασθεί εκτός από τη βοήθεια που έχει υπολογισθεί από τον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, μπορεί να προσφερθούν ακόμη 10 με 11 εκατ. ευρώ, από οφειλές του ΙΚΑ προς το ΕΤΕΑ.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι μπορεί να μη χρειαστεί ούτε αυτό», ανέφερε ο κ. Στρατούλης, ενώ τόνισε ότι το πλέον βασικό είναι πως οι συντάξεις καταβάλλονται «χωρίς μειώσεις, διότι συνεχίζουμε να μην εφαρμόζουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.