Quantcast
ΟΑΕΔ: Τρία νέα προγράμματα εργασίας για 15.000 ανέργους - Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

ΟΑΕΔ: Τρία νέα προγράμματα εργασίας για 15.000 ανέργους – Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Η πρωτοφανής κρίση του κορονοϊού δοκιμάζει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο τις αντοχές χιλιάδων νοικοκυριών, με τους νέους να βρίσκονται στη χειρότερη θέση, καθώς κινδυνεύουν να πληρώσουν μεγαλύτερο τίμημα. Το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ καλείται να δώσει τη μάχη για να «δαμάσει» τα ποσοστά της ανεργίας, ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
Με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας ο ΟΑΕΔ βγάζει από τη φαρέτρα του ένα πλέγμα δράσεων που αγγίζει χιλιάδες πολίτες. Σε αυτή τη φάση ο Οργανισμός ετοιμάζεται να υλοποιήσει τρία νέα προγράμματα για 15.000 ανέργους. Πρόκειται για δράσεις επιδοτούµενης απασχόλησης και επιχειρηµατικότητας που αφενός θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να μείνουν όρθιες και αφετέρου θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης.
Μάλιστα σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Epsilon7 ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης υπογράμμισε ότι τα δύο προγράμματα αφορούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας και θα καλύψουν περίπου 12.000 ανέργους, ενώ το τρίτο, το οποίο θα εστιάζει στις γυναίκες και την ψηφιακή τεχνολογία, θα αφορά στην επιχειρηματικότητα και αναμένεται να δώσει σημαντική ανάσα σε 3.000 ανθρώπους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας.
Παράλληλα, όπως έχει γράψει το enikonomia.gr ο ΟΑΕΔ διατηρεί ενεργά περίπου επτά προγράμματα για συνολικά 38.600 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για δράσεις που προβλέπουν επιχορήγηση από 60% έως και 100% του µισθού και των ασφαλιστικών εισφορών των νεοπροσληφθέντων. Τα επτά ενεργά προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι τα εξής:

  1. Πρόγραµµα Απόκτησης Επαγγελµατικής Εµπειρίας Ανέργων 18-30 ετών µε 3.000 νέες θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, διάρκειας 7 µηνών. Ο Ο.Α.Ε.Δ. καταβάλει µηνιαία αποζηµίωση ίση µε το 100% του κατώτατου µισθού (µε πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές).
  2. Πρόγραµµα Επιταγών Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας µε 9.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 µηνών, µε ελάχιστες µεικτές απολαβές τα 830€ για επιδοτούµενους ανέργους που µετατρέπουν το επίδοµα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας». Η επιδότηση ανέρχεται στο 80% του µηνιαίου µισθολογικού και µη µισθολογικού κόστους, έως τα 830€ µηνιαία.
  3. Πρόγραµµα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Οµάδες µε 1.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 µηνών µε δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 µήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 90% του µηνιαίου µισθολογικού και µη µισθολογικού κόστους, έως τα 800€ µηνιαία.
  4. Πρόγραµµα Απασχόλησης Ανέργων 18-29 ετών µε 8.000 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 µηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του µηνιαίου µισθολογικού και µη µισθολογικού κόστους, έως τα 750€ µηνιαία.
  5. Πρόγραµµα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων έως 39 ετών, µε 5.200 νέες θέσεις εργασίας σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης, διάρκειας 15 µηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 60% του µηνιαίου µισθολογικού και µη µισθολογικού κόστους, έως τα 800€ µηνιαία.
  6. Πρόγραµµα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55-67 ετών, µε 8.500 νέες θέσεις εργασίας σε Ν.Π.Δ.Δ., δηµόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήµων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 µηνών, µε δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 µήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του µηνιαίου µισθολογικού και µη µισθολογικού κόστους, έως τα 750€ µηνιαία.
  7. Πρόγραµµα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών, µε 3.500 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 10 µηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του µηνιαίου µισθολογικού και µη µισθολογικού κόστους, έως τα 750€ µηνιαία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.