Quantcast
Επίδομα 534 ευρώ: Τι θα λάβουν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που ανοίγουν από Δευτέρα - enikonomia.gr
share

Επίδομα 534 ευρώ: Τι θα λάβουν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που ανοίγουν από Δευτέρα

δημοσιεύτηκε:

Ανοίγουν από αύριο, Δευτέρα 22 Μαρτίου, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και περιποίησης άκρων μετά τις αποφάσεις και τις ανακοινώσεις της Παρασκευής. Τι θα γίνει όμως με την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ και όσους εργαζομένους επιστρέψουν κανονικά στο εργασιακό πόστο τους;
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα παραμείνουν έως το τέλος Μαρτίου σε αναστολή σύμβασης εργασίας θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των 534 ευρώ από το κράτος. Όσοι επιστρέψουν στην εργασία τους από τη Δευτέρα θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις 21 ημέρες του Μαρτίου και τις υπόλοιπες ημέρες του μήνα έως το τέλος, θα πληρωθούν την αναλογία του μισθού τους από τον εργοδότη. 
Δηλαδή εκείνοι που θα επιστρέψουν θα λάβουν για παράδειγμα 374 ευρώ από το κράτος. Οι επιχειρήσεις που ανοίγουν από τη Δευτέρα, περνούν από τη λίστα των κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων σε εκείνη των ανοιχτών αλλά πληττόμενων βάσει ΚΑΔ. Έτσι – αν και ανοίγουν – διατηρούν έως 31 Μαρτίου την δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή σύμβασης έως και το 100% των εργαζομένων τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.