Quantcast
Μειωμένα ενοίκια: Τελευταία ευκαιρία για δηλώσεις και διορθώσεις - enikonomia.gr
share

Μειωμένα ενοίκια: Τελευταία ευκαιρία για δηλώσεις και διορθώσεις

δημοσιεύτηκε:

Λήγει σήμερα, Τρίτη 20 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των αρχικών και των τροποποιητικών δηλώσεων των ιδιοκτητών ακινήτων για τις αποζημιώσεις των μειωμένων ενοικίων Ιανουαρίου – Απριλίου 2021. Αναλυτικά, έως και σήμερα Τρίτη:
– Οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις Covid ή/και δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021. Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ έχει ήδη αποστείλει τη σχετική ειδοποίηση στους ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις τους.
– Οι εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων, μπορούν να υποβάλουν δήλωση Covid για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020.
– Για τους μήνες Μάρτιο 2020 κι εφεξής, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων περισσότερων ακινήτων που περιέχονται σε μία Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης του αρχικού εκμισθωτή, οι υπεκμισθωτές καλούνται να υποβάλουν τροποποιητικές Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, ώστε να προσδιορίσουν ποια από τα ακίνητα υπεκμισθώνουν περαιτέρω στους υπομισθωτές τους.
– Οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν ακίνητα μπορούν να υποβάλουν τη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας για μισθώσεις που είχαν λυθεί μέχρι την 12 Ιουνίου 2020.
Επίσης επισημαίνεται ότι, οι αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια αναμένεται θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ιδιοκτητών ακινήτων στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.