Quantcast
Στο στόχαστρο της Eφορίας όσοι έλαβαν Επιστρεπτέες Προκαταβολές - Πότε θα αρχίσουν οι έλεγχοι - enikonomia.gr
share

Στο στόχαστρο της Eφορίας όσοι έλαβαν Επιστρεπτέες Προκαταβολές – Πότε θα αρχίσουν οι έλεγχοι

δημοσιεύτηκε:

Στο μικροσκόπια της εφορίας αναμένεται να βρεθούν τις επόμενες εβδομάδες οι επιχειρήσεις που έλαβαν από τις αρχές της πανδημίας έως και σήμερα ενισχύσεις από τους κύκλους του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατία”, στο στόχαστρο θα βρεθούν ενδεχόμενα λάθη ή και παραποιημένα στοιχεία, τα οποία υπάρχει η υποψία ότι μπορεί να οδηγήσουν στην καταβολή “φουσκωμένων” κρατικών ενισχύσεων. Ο έλεγχος αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες καθώς παραμένει ανοιχτή έως τις 30 Ιουλίου η πλατφόρμα για την υποβολή των ενστάσεων από επιχειρήσεις που για, διάφορους λόγους, δεν έλαβαν τις επιστρεπτέες προκαταβολές 3-7 εάν και πληρούσαν τα κριτήρια. Η ΑΑΔΕ αναμένεται να εστιάσει σε περιπτώσεις στις οποίες παρατηρείται πολύ μεγάλη πτώση τζίρου ή οι επιχειρήσεις δηλώνουν ιδιαίτερα χαμηλό κύκλο εργασιών, της τάξης των 200 ευρώ-300 ευρώ κάθε μήνα.
Αθρόες προσλήψεις
Επίσης φαίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις, εν μέσω πανδημίας, επιχειρήσεις να έχουν προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις καθώς ο αριθμός των εργαζομένων επηρέαζε τον αλγόριθμο των επιστρεπτέων προκαταβολών και οδηγούμαστε στην εκταμίευση μεγαλύτερων ενισχύσεων. Για αυτούς τους λόγους, οι επιχειρήσεις που θα αποδειχθεί ότι έλαβαν κρατικές ενισχύσεις με δόλιο τρόπο θα κληθούν να επιστρέψουν στο ακέραιο το ποσό που έλαβαν, χωρίς να κρατήσουν το 50% που θεωρείται μη επιστρεπτέο, ενώ θα πληρώσουν βαριά πρόστιμα και προσαυξήσεις

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.