Quantcast
e-ΕΦΚΑ: Πότε θα πληρωθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Οκτωβρίου - Αναλυτικά τις ημερομηνίες - enikonomia.gr
share

e-ΕΦΚΑ: Πότε θα πληρωθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Οκτωβρίου – Αναλυτικά τις ημερομηνίες

δημοσιεύτηκε:

Τις ημερομηνίες πληρωμής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων μηνός Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ
Αναλυτικά:
– Την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο AΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
– Τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
– Στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
– Στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.


Τι προβλέπει ο νόμος για τις συντάξεις
Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για τις συντάξεις Οκτωβρίου τα εξής:
-Η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.-Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.
β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών αναδρομικών και αυξήσεων
Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στόχος του ΕΦΚΑ είναι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να έχουν καταβληθεί αναδρομικά και αυξήσεις:
-Στους 150.000 παλαιούς συνταξιούχους
-Για τις 29.000 περιπτώσεις νέων συνταξιούχων που εκκρεμούν. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των 100.000 παλαιών συνταξιούχων και θα έχουν καταβληθεί τα ποσά σε όσους τα δικαιούνται (υπολογίζεται ότι περίπου το 20% από αυτούς δικαιούνται να λάβουν αναδρομικά και αυξήσεις).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.