Quantcast
e- ΕΦΚΑ: Επανένταξη πληγέντων από την πανδημία στη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών - Οι προϋποθέσεις - enikonomia.gr
share

e- ΕΦΚΑ: Επανένταξη πληγέντων από την πανδημία στη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών – Οι προϋποθέσεις

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για την επανένταξη πληγέντων από την πανδημία του κορονοϊού σε καθεστώς ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών δίνει με εγκύκλιο ο e-ΕΦΚΑ.
Υπενθυμίζεται ότι δόθηκε η δυνατότητα σε οφειλέτες πληγέντες από την πανδημία του κορονοϊού να επανενταχθούν στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής ασφαλιστικών οφειλών που είχε απολεσθεί από τον Ιούνιο 2020 μέχρι τον Οκτώβριο 2020, υπό την προϋπόθεση καταβολής της δόσης του 11/2020 μέχρι 31/12/2020.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, δυνατότητα επανένταξης στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις χορηγείται σε οφειλέτες πληγέντες εργοδότες, αυτοπασχολούμενους ή ελεύθερους επαγγελματίες με κύριο ΚΑΔ δραστηριότητας όπως ορίζεται σε σχετική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθώς και σε οφειλέτες εργαζόμενους σε επιχειρήσεις με κύριο ΚΑΔ δραστηριότητας της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, με αναστολή σύμβασης εργασίας την περίοδο από 1η Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.


Οι προϋποθέσεις για την επανένταξη στη ρύθμιση

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την επανένταξη στη ρύθμιση συνιστούν:
-η απώλεια της ρύθμισης να επήλθε το χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου 2020 έως και 31η Ιουλίου 2021 και
-η καταβολή της δόσης του μηνός Αυγούστου 2021, η οποία πρέπει να πληρωθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα Σεπτεμβρίου 2021 μαζί με τη δόση του μηνός Σεπτεμβρίου 2021.
Με την αναβίωση της ρύθμισης η προθεσμία καταβολής όλων των επόμενων δόσεων παρατείνεται κατά το πλήθος των ανεξόφλητων δόσεων της ρύθμισης κατά την ημέρα της αναβίωσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.