Quantcast
Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πότε θα αναρτηθούν τα ποσά στο aade.gr των κύκλων του προγράμματος - enikonomia.gr
share

Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πότε θα αναρτηθούν τα ποσά στο aade.gr των κύκλων του προγράμματος

δημοσιεύτηκε:

Εντός Οκτωβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, aade.gr τα ποσά όλων των κύκλων του προγράμματος των επιστρεπτέων προκαταβολών που έλαβαν οι δικαιούχες επιχειρήσεις και που θα κληθούν να επιστρέψουν.
Για το θέμα αυτό μίλησε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα στο MEGA. Όπως είπε, αυτό αφορά 700.000 επαγγελματίες και μικρομεσαίους. Είναι τεράστιος αριθμός. Από εκεί και πέρα εμφανίζονται στο aade.gr τα ποσά που έλαβαν οι επιχειρήσεις και που θα πρέπει να τα επιστρέψουν σε 60 μηνιαίες δόσεις από 1/1/2022 “. Και συνέχισε λέγοντας ότι όσοι κάνουν εφάπαξ εξόφληση έως τις 31/12/2021 θα έχουν έκπτωση της τάξεως του 15%.
Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι, το ύψος της επιστροφής δεν θα είναι 50% που ξέραμε από την αρχή . Οι επιχειρήσεις του μέτρου επιστρεπτέας θα έχουν μια επιστροφή της τάξεως του 25% ή του 33% με την προϋπόθεση ότι είχαν μείωση τζίρου άνω του 70% ή μείωση τζίρου 30% έως 70% στη δεύτερη περίπτωση .Και αυτό αφορά τις επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο μέτρο της επιστρεπτέας και είχαν ζημία στα εισοδήματα τους το 2020 σε σχέση με το 2019.
” Και όλοι οι υπόλοιποι όσοι δεν είναι στις κατηγορίες 25% και 33% έχουν την επιστροφή του 50%”.

Οι έλεγχοι για τις επιστρεπτέες
Μεταξύ άλλων η δικηγόρος αναφέρθηκε και στους ελέγχους που θα γίνουν στις επιχειρήσεις που έλαβαν ενισχύσεις από τους κύκλους των επιστρεπτέων προκαταβολών. Όπως είπε στο στόχαστρο των οικονομικών αρχών μπαίνουν:
-Όσοι έχουν μεγάλη μείωση τζίρου.
-Όσοι υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις.
-Ο χαμηλός τζίρος (200-300 ευρώ ανά μήνα).
– Οι ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ.
-Έκδοση τιμολογίων σε διαφορετική ημερομηνία.
– Οι «περίεργες» προσλήψεις.
Τα πρόστιμα
Επίσης η κ. Νούκα είπε ότι οι παραβάτες του μέτρου ” θα έχουν δύο συνέπειες: Πρώτα ποινικού περιεχομένου, δηλαδή θα έχουν φάκελο στον εισαγγελέα και ποινική δίωξη εννοείται, επιστροφή χρημάτων και όχι μόνο επιστροφή χρημάτων αλλά και επιβολή προστίμων”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.