Quantcast
Ασφαλιστικές εισφορές Αυγούστου: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια - Μέχρι πότε μπορείτε να εξοφλήσετε - enikonomia.gr
share

Ασφαλιστικές εισφορές Αυγούστου: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια – Μέχρι πότε μπορείτε να εξοφλήσετε

δημοσιεύτηκε:

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ ( efka.gov.gr) τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Αυγούστου 2021 για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοτελώς απασχολούμενους και τους αγρότες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Φορέας.
Η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής είναι 30η Σεπτεμβρίου 2021. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή), προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση .

Πώς καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών

Α.Οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Υπενθυμίζεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να επιλέξουν μία από τις 6 ασφαλιστικές κατηγορίες για να πληρώσουν τις
τις εισφορές τους:


Οι ασφαλιστικές κατηγορίες περιλαμβάνουν εισφορές Κλάδων Σύνταξης και Υγείας. Με τις ασφαλιστικές εισφορές συνεισπράττονται επιπλέον εισφορές υπέρ του Κλάδου Ανεργίας (ΟΑΕΔ) ύψους 10 ευρώ και για τους Υγειονομικούς υπέρ της Στέγης Υγειονομικών, ύψους 2 ευρώ . Για τους ασφαλισμένους με δικαίωμα υπαγωγής στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης, παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής μεταξύ 3 ασφαλιστικών κατηγοριών ως εξής:


Για τους ασφαλισμένους με δικαίωμα υπαγωγής στον Κλάδο Εφάπαξ Παροχών, παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής μεταξύ 3 ασφαλιστικών κατηγοριών ως εξής:
-Η κατάταξη του ελεύθερου επαγγελματία σε ασφαλιστική κατηγορία είναι υποχρεωτική.
-Η επιλογή του ελεύθερου επαγγελματία θα ισχύει δεσμευτικά για όλο το έτος 2021.
-Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας, παραμένει ενεργή η κατηγορία κατάταξης του προηγούμενου έτους.

Β.Αγρότες

Οι αγρότες θα πρέπει και αυτοί να επιλέξουν μία από τις 6 ασφαλιστικές κατηγορίες του πίνακα για να εξοφλήσουν τις εισφορές τους


Οι ασφαλιστικές κατηγορίες περιλαμβάνουν εισφορές Κλάδων Σύνταξης, Υγείας και υπέρ Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.