Quantcast
Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα ύψη η τιμή του - Αρχίζει ο "εφιάλτης" για τα νοικοκυριά - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα ύψη η τιμή του – Αρχίζει ο “εφιάλτης” για τα νοικοκυριά – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Αρχίζει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και μαζί και ο “εφιάλτης” των νοικοκυριών λόγω της αυξημένης τιμής του.
Για το θέμα μίλησε η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα στο ΟPEN TV. Όπως είπε, με τα σημερινά δεδομένα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι 1,14 ευρώ το λίτρο για Αττική και Θεσσαλονίκη. Ενώ την ίδια στιγμή υπενθύμισε ότι το πετρέλαιο θέρμανσης πέρυσι ξεκίνησε 0,80 ευρώ το λίτρο και έκλεισε στα 0,90 ευρώ.
Η ίδια σημείωσε ότι αύριο μπορεί η τιμή του να ανέβει περαιτέρω ή να πέσει, αυτό είναι άγνωστο.
Η τιμή του πετρελαίου, όπως πρόσθεσε η κα Ζάγκα, θα είναι 1,24 ευρώ το λίτρο για την Περιφέρεια και 1,30 ευρώ το λίτρο για την νησιωτική Ελλάδα.
“Προβλέπω ότι ο φετινός χειμώνας θα βγει με σόμπα. Ήδη μιλάω με Βόρεια Ελλάδα με συνεργάτες και δεν χτυπάει καθόλου το τηλέφωνο, είναι επόμενο. Βλέπω δύσκολη δουλειά για εμάς στο πετρέλαιο”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι “παίρνουν μεν επίδομα ορισμένοι στην Ελλάδα αλλά το επίδομα αυτό πώς θα τους φτάσει; Έχει αυξηθεί, να πούμε την αλήθεια από 84 εκατ. ευρώ που έδινε πέρυσι η κυβέρνηση για επίδομα στα 168 εκατ. ευρώ . Μεγάλωσε η ομπρέλα- περισσότεροι άνθρωποι και μεγαλύτερο ποσό “.
Και υπενθύμισε ότι το μικρότερο ποσό επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που λαμβάνουν οι δικαιούχοι αυξήθηκε καθώς από 80 ευρώ σκαρφάλωσε στα 100 ευρώ, από 650 ευρώ πήγε 750 ευρώ ωστόσο σημείωσε ότι αυτό δίνεται με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες πρέπει να πάρουν καύσιμο διπλάσιας ποσότητας.
” Δηλαδή εάν είναι 100 ευρώ το επίδομα, θα πάρουν 200 ευρώ .Να τονίσω ότι η τιμή που είπα 1,14 ευρώ το λίτρο για Αττική και Θεσσαλονίκη αυτό αφορά στα 1.000 λίτρα .
Όταν είναι μικρή παραγγελία δεν συμφέρει να κινηθεί το βυτίο. σημείωσε μεταξύ άλλων και ανέφερε ότι “Φέτος είναι σίγουρο ότι το βυτίο θα γίνει γαλατάδικο, θα πηγαίνει μικρές ποσότητες πετρελαίου σε πολλούς πελάτες και υπενθύμισε ότι ” υπάρχουν και τα δοχεία “

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.