Quantcast
Μειωμένα ενοίκια: Έρχεται νέα πληρωμή αποζημιώσεων - enikonomia.gr
share

Μειωμένα ενοίκια: Έρχεται νέα πληρωμή αποζημιώσεων

δημοσιεύτηκε:

Από σήμερα, Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου αναμένεται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τα μειωμένα ενοίκια προηγούμενων μηνών στους τραπεζικούς λογαριασμούς πολλών ιδιοκτητών ακινήτων.
Αναλυτικά, η πληρωμή θα αφορά σε:
1. Όσους έχουν υποβάλει δήλωση Covid για τα μειωμένα ενοίκια μηνός Ιουλίου, ανεξάρτητα με το εάν είχαν λάβει προκαταβολή. Οι παραπάνω έπρεπε να υποβάλουν έως και το τέλος Σεπτεμβρίου δήλωση περί μεταβολής του μισθώματος λόγω COVID.
2. Αλλά και τους:
-Εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων που έκαναν διορθώσεις σε δηλώσεις COVID και πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, για τους μήνες ( Ιανουαρίου- Μάϊου του 2021) .
-Όσους είχαν διορθώσεις αιτήσεων αποζημίωσης ή και πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, που έγιναν έως τον Σεπτέμβριο από εκμισθωτές – υπεκμισθωτές ακινήτων. Αυτό αφορούσε στην περίπτωση που έλαβαν σχετική ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ.
-Όσους έκαναν τροποποιητικές δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, για τους μήνες από Μάρτιο μέχρι και Δεκέμβριο 2020, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων με πολλά ακίνητα.
-Για διορθώσεις σε δηλώσεις COVID για τους μήνες Μάρτιο μέχρι και Δεκέμβριο του 2020, από εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων που δεν είχαν υποβάλει ως τότε δήλωση.

Οι ενέργειες των δικαιούχων

Όσοι εντάσσονται στο μέτρο της αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια θα πρέπει:
-Να δηλώσουν το ΙΒΑΝ τους στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXISnet
-Να έχουν υποβάλει δηλώσεις COVID για τους μήνες που έχουν λάβει προκαταβολή αποζημίωσης




.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.