Quantcast
Σκυλακάκης: Τι είπε για τα τέλη κυκλοφορίας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης: Τι είπε για τα τέλη κυκλοφορίας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές φέτος στα τέλη κυκλοφορίας εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα αλλάξει κάτι φέτος στα τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με πέρυσι και πότε θα αναρτηθούν είπε “δεν νομίζω να έχουμε να αλλάξουμε κάτι. Τον χρόνο της ανάρτησης θα μας τον πει η ΑΑΔΕ όταν θα είναι έτοιμη. Eίναι δική της αρμοδιότητα”.
Επίσης ρωτήθηκε εάν θα δοθεί φέτος στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων η δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. ” Όχι σε αυτή τη φάση” απάντησε και εξήγησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει επειδή ” Υπάρχει ένα συναλλακτικό κόστος ταυτόχρονα .Με τον μήνα ας πούμε ότι κάποιος έχει 300 ευρώ τέλη σημαίνει ότι θα πληρώνει κάθε μήνα 30 ευρώ “.
Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι “στις μεγαλύτερες δαπάνες τύπου ΕΝΦΙΑ αξίζει να πάμε τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και θα πάει”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ


Τι ίσχυε έως τώρα για τα τέλη κυκλοφορίας

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα τα τέλη κυκλοφορίας πληρώνονταν ως εξής:

-Το ειδοποιητήριο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων περιλάμβανε και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούσαν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας , μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Η ΑΑΔΕ προέτρεπε τους τους ιδιοκτήτες οχημάτων να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία προκειμένου να μην επισκέπτονται τα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

-Οι φορολογούμενοι μπορούσαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας με 3 διαφορετικούς τρόπους:
1.Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
2.Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
3.Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

– Eπισημαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας έπρεπε να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ( www.aade.gr). Αναλυτικά:

α. Εάν είχαν κωδικούς Taxisnet:
1.Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας TAXISnet ή
2.Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα >τέλη κυκλοφορίας

β. Εάν δεν είχαν κωδικούς Taxisnet:
1.Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet
2.Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.