Quantcast
ΕΦΚΑ: Έρχεται πριμ παραγωγικότητας για τους υπαλλήλους- Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

ΕΦΚΑ: Έρχεται πριμ παραγωγικότητας για τους υπαλλήλους- Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Πριμ παραγωγικότητας θα λαμβάνουν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ που θα πιάνουν τους στόχους που έχουν τεθεί.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το κείμενο του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ θα δοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση, αφού διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα, έπειτα από συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία.
Στόχος είναι να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής εντός του Ιανουαρίου 2022. Στο επίκεντρο βρίσκονται μεγάλες παρεμβάσεις που αλλάζουν ριζικά τη λειτουργία του ΕΦΚΑ. Μεταξύ άλλων μερικές από αυτές είναι οι εξής:

– Άμεσες προσλήψεις μόνιμου και έκτακτου προσωπικού. Ειδικότερα, ξεκινούν άμεσα –σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών- διαδικασίες πρόσληψης 500 μόνιμων υπαλλήλων εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022 (κυρίως από επιλαχόντες προηγούμενων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ). Θα υπάρξει προτεραιοποίηση προσλήψεων σύμφωνα με στοχευμένες ανάγκες (Πληροφορικοί, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού). Προβλέπεται επίσης η άμεση πρόσληψη 100 υπαλλήλων με συμβάσεις έργου για την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων.
– Καθιέρωση πριμ παραγωγικότητας για τους υπαλλήλους. Το πριμ θα συνδέεται με συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους (και συντελεστές βαρύτητας) που θα τίθενται ανά Γενική Διεύθυνση, ανάλογα με το αντικείμενο και τις προτεραιότητες του Φορέα. Τροποποιείται η καταβολή του bonus για την εκκαθάριση συντάξεων (που έχει ήδη θεσπιστεί), ώστε να είναι περισσότερο συνδεδεμένο με τα αποτελέσματα της δουλειάς των εισηγητών και περισσότερο αναλογικό. Προβλέπεται επίσης καταβολή πριμ συνδεδεμένου με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους στους υπαλλήλους που εργάζονται στο back office του τηλεφωνικού κέντρου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.