Quantcast
Μεταβιβάσεις ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές: Πότε λήγει η προθεσμία - enikonomia.gr
share

Μεταβιβάσεις ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές: Πότε λήγει η προθεσμία

δημοσιεύτηκε:

Λίγες ημέρες έχουν ακόμα στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι για να ολοκληρώσουν τις μεταβιβάσεις ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες καθώς η προθεσμία λήγει στις 31 Ιανουαρίου του 2021, όπως αναφέρεται σε σχετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα συμβόλαια με τις παλαιές τιμές ζώνης μπορούν να υπογράψουν όσοι υπέβαλαν πριν από την εκπνοή του 2021 τις σχετικές δηλώσεις στην πλατφόρμα myProperty, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”.

Για τους φορολογούμενους αυτούς ο φόρος μεταβίβασης αλλά και τα έξοδα που συνοδεύουν τις μεταβιβάσεις ακινήτων θα υπολογιστούν με βάση τις τιμές ζώνης που ίσχυαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Όσοι δεν πρόλαβαν την προθεσμία θα πληρώσουν φόρο μεταβίβασης με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες των οι οποίες ενεργοποιήθηκαν από την Πρωτοχρονιά σε 13.808 περιοχές -ζώνες σε όλη την χώρα. Για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του μήνα η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου και οι μεταβιβάσεις θα γίνονται με απλή βεβαίωση μηχανικού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.