Quantcast
Ταξί: Έρχεται αύξηση στα κόμιστρα - Πότε θα "ενεργοποιηθεί" - enikonomia.gr
share

Ταξί: Έρχεται αύξηση στα κόμιστρα – Πότε θα “ενεργοποιηθεί”

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται αύξηση κομίστρου στα ταξί μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την πανδημία.

Όπως είπε την Πέμπτη ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και το προεδρείο της Ομοσπονδίας, θεωρεί δίκαιο το αίτημα να αυξηθεί το κόμιστρο και τόνισε ότι θα εισηγηθεί την υλοποίησή του, αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την υγειονομική κρίση.



Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα του κλάδου και ιδιαίτερα το αίτημα για άμεση ένταξη του ΚΑΔ 4932 στις πληττόμενες επιχειρήσεις, η διεύρυνση της δνυατότητας για 7θέσια και 9θέσια ταξί και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, άμεση αξιοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των ΕΙΧ και ο έλεγχος στις ιστοσελίδες των ΕIΧ (που πουλάνε διαδρομές κάτω των προκαθορισμένων τιμών).


Για τα 7θέσια και 9θέσια δεσμεύτηκε ότι σύντομα αυτή την δυνατότητα θα την έχουν όλοι οι αυτοκινητιστές ταξί της χώρας, ενώ για την υποκλοπή έργου από τα Ε.Ι.Χ, προανήγγειλε την έκδοση υπουργικής απόφασης, η οποία θα προβλέπει ποινές για αναρτήσεις και διαφημιστικά μηνύματα ιστοσελίδων που προσφέρουν μεταφορές με λιγότερα χρήματα από αυτά που προβλέπει ο νόμος.

Αναφορικά με το νόμο που αφορά την Αστυπάλαια και την εισαγωγή νέων τρόπων μετακίνησης, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι είναι μέρος του προγράμματος SMART & SUSTAINABLE ISLAND, αφορά αποκλειστικά το συγκεκριμένο νησί και δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες που παρέχουν τα ταξί στην υπόλοιπη χώρα.



Επιδότηση για την αγορά ηλεκτροκίνητου ταξί: Πώς θα δοθεί


Στη συνάντηση με τον κ. Σκρέκα συζητήθηκαν και οι λεπτομέρειες της επιδότησης που θα δοθεί από την κυβέρνηση για την αγορά ηλεκτροκίνητου ταξί. Αναλυτικά :

– Η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων θα ανοίξει στο τέλος Φεβρουαρίου.

– Το συνολικό ποσό της επιδότησης (έως 22.500 ανά αιτούντα) θα μοιραστεί αναλογικά ανά Περιφέρεια.

– Σε πρώτη φάση η επιδότηση μπορεί να καλύψει έως 2.000 αιτήσεις.

– Όσοι υποβάλλουν αίτηση και προβούν σε παραγγελία ηλεκτροκίνητου ταξί θα έχουν το ίδιο δικαίωμα παράτασης (στην αντικατάσταση αυτοκινήτου) που ισχύει και για τα υπόλοιπα οχήματα ταξί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.