Quantcast
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 3.400 θέσεις εργασίας - Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις - enikonomia.gr
share

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 3.400 θέσεις εργασίας – Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις

δημοσιεύτηκε:

Έως τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας.

Οι ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας των Π.Ε. Κοζάνης (ΚΠΑ2 Κοζάνης και Πτολεμαΐδας), Π.Ε. Φλώρινας (ΚΠΑ2 Φλώρινας και Αμυνταίου), καθώς και του ΚΠΑ2 Τρίπολης (για εγγεγραμμένους ανέργους του Δήμου Μεγαλόπολης), για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.





Η διάρκεια του προγράμματος

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12-18 μήνες, το ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών κυμαίνεται μεταξύ 75-100%, ενώ το ποσό επιχορήγησης κυμαίνεται μεταξύ 700 – 933 ευρώ μηνιαία και 8.397 – 16.794 ευρώ συνολικά, ανάλογα με την κατηγορία του ανέργου και του κλάδου της επιχείρησης που εργαζόταν. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται δώρα εορτών και επίδομα αδείας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.