Quantcast
Συγκοινωνίες: Ο Σπίρτζης ζητά ελεύθερη μετακίνηση ανέργων και διαγραφή προστίμων - enikonomia.gr
share

Συγκοινωνίες: Ο Σπίρτζης ζητά ελεύθερη μετακίνηση ανέργων και διαγραφή προστίμων

δημοσιεύτηκε:

Επιστολή προς τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών οργανισμών και στον ΟΑΕΔ για την εφαρμογή των ήδη θεσμοθετημένων μέτρων, που αφορούν στη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στις αστικές δημόσιες συγκοινωνίες, αλλά και τη διαγραφή των διοικητικών προστίμων που τους έχουν επιβληθεί, έως και στις 30/06/2015, απέστειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης.

Ο αναπληρωτής υπουργός ζητά:

– Τη σύνταξη καταλόγου με τα ανεξόφλητα πρόστιμα κατά την τελευταία πενταετία, από όπου θα προκύπτουν το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. και διεύθυνση κατοικίας όλων εκείνων εις βάρος των οποίων έχουν βεβαιωθεί οι αντίστοιχες παραβάσεις.

– Τη διασταύρωση των στοιχείων των πολιτών που εμπεριέχονται στον κατάλογο, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να αντιπαραβληθεί με τα τηρούμενα υπ’ αυτόν αρχεία, για να διακριβωθεί αν οι ανωτέρω, κατά την επιβολή του προστίμου ή σήμερα, διατηρούσαν ή απέκτησαν την ιδιότητα του ανέργου.

– Τη διαγραφή των ως άνω προστίμων όπως προβλέπεται στον νόμο 4331/2015 αρ. 77 και «στην περίπτωση όσων εξ αυτών, κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), έχουν διαβιβαστεί προς είσπραξη στις αρμόδιες ΔΟΥ, όπως εντέλλεστε στη διαγραφή τους».

Η επιστολή του αν. υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστου Σπίρτζη, στην οποία επισυνάπτεται ο σχετικός νόμος (4331/2015 – ΦΕΚ Α69/02-07-2015) απευθύνεται προς τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΣΥ ΑΕ Γρηγόριο Δημητριάδη και Ιωάννη Οικονόμου, αντίστοιχα, όπως επίσης και στον ΟΑΕΔ. Επιπροσθέτως κοινοποιείται, στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνο Σκουρλέτη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.