Quantcast
ΓΓΔΕ: Έτοιμη να ανοίξει η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις - enikonomia.gr
share

ΓΓΔΕ: Έτοιμη να ανοίξει η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις

δημοσιεύτηκε:

Ετοιμες να υποδεχθούν τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2015 είναι οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Εκκρεμούν όμως νομοθετικές πρωτοβουλίες αναφορικά με τον επαναπροσδιορισμό του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης των φόρων εισοδήματος, τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που απορρέουν από το σύμφωνο συμβίωσης και «ακύρωσης» των τεκμηρίων για ανέργους, φοιτητές ή γενικότερα φορολογουμένους με ελάχιστα εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση ή τόκους λίγων ευρώ, οι οποίοι με βάση τις ισχύουσες διατάξεις κινδυνεύουν με τεράστιους φόρους.

 O σχεδιασμός προβλέπει την πληρωμή δόσης τους μήνες Ιούνιο, Αύγουστο, Οκτώβριο και Δεκέμβριο. Με βάση αυτό το σχέδιο ο φόρος θα πέσει λίγο πιο ομαλά στους φορολογούμενος καθώς αντί για τρεις δόσεις στις οποίες εξοφλείται συνήθως, πρόκειται να εξοφληθεί σε τέσσερις δόσεις. Παράλληλα, τα έσοδα θα ενισχυθούν νωρίτερα καθώς ο φόρος θα αρχίσει να εισπράττεται από τον Ιούνιο αντί για τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο που ξεκινάει συνήθως τα τελευταία χρόνια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.