Quantcast
Τι φέρνει το νέο ασφαλιστικό για τους ένστολους - enikonomia.gr
share

Τι φέρνει το νέο ασφαλιστικό για τους ένστολους

δημοσιεύτηκε:

Η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, δίνει μια παράταση στην αγωνία των στρατιωτικών και των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, που περιμένουν να δουν τις ρυθμίσεις για τα ειδικά μισθολόγια.

Παράλληλα, προβλέφθηκε ότι για τους ένστολους, θα χορηγούνται οι συντάξεις λόγω θανάτου, με τον ίδιο τρόπο που χορηγούνται οι συντάξεις ανικανότητας.

Ευνοημένοι είναι όσοι έχουν αποστρατευθεί με τις κρίσεις και δεν έχει βγει ακόμα το ΦΕΚ της διαγραφής τους, καθώς θα ακολουθήσουν τον παλαιό νόμο εφόσον το ΦΕΚ δημοσιευτεί μέχρι την 1η Ιουλίου, οποτε θα αρχίσει η έναρξη του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας επεσήμανε ότι με τις διατάξεις του νέου συνταξιοδοτικού που τίθεται για ψήφιση την Κυριακή 8 Μάιου 2016, όσοι υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης από την έναρξη εφαρμογής του νέου Νόμου (δηλαδή από Δευτέρα 9 Μάιου 2016) οι συντάξεις τους θα κανονίζονται με τις διατάξεις του παρόντος Νόμου, όπως και ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών για την αναγνώριση των πλασματικών ετών και οι συντάξεις αυτές θα κανονίζονται από το Δημόσιο.

Από 1-1-2017 οι συντάξεις θα καταβάλλονται από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.