Quantcast
Εγκατέλειψε την καριέρα της στη Google για να μοιράζει απλόχερα κακάο στον κόσμο - enikonomia.gr
share

Εγκατέλειψε την καριέρα της στη Google για να μοιράζει απλόχερα κακάο στον κόσμο

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι το 2015, η Σένα Σέλενμπεργκερ εργαζόταν στη Google, ως υπεύθυνη ανάπτυξης προγραμμάτων στην ομάδα του Google Glass. Περνούσε περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τη διαδρομή από και προς την έδρα της εταιρείας, ενώ έτρωγε όλα τα γεύματά της στο εστιατόριο της Google. Μέρα με τη μέρα, διαπίστωνε η ζωή της είχε γίνει μονότονη και η δουλειά της δεν είχε να της προσφέρει τίποτα περισσότερο από τα προς το ζην.

Ένα ταξίδι στο Μεξικό έμελλε να αλλάξει μια για πάντα τη ζωή της. Καθώς έκανε γιόγκα σε μία παραλία, ένας δάσκαλος γιόγκα της προσέφερε ένα ρόφημα κακάο, που δεν θύμιζε τίποτα από ό,τι είχε δοκιμάσει μέχρι τότε στη ζωή της. Ήταν ένα ρόφημα με βάση τον καρπό του κακάο, ο οποίος όταν επεξεργαστεί προσφέρει τη σοκολάτα. Το ρόφημα είχε μία γεμάτη γεύση, πιο πικρή από αυτή του καφέ και τη ζέστανε ολόκληρη.

«Αισθάνθηκα πως ήμουν ένας άλλος άνθρωπος», περιγράφει η Σέλενμπεργκερ. «Επέστρεψα στη δουλειά μου με μεγαλύτερη διαύγεια πνεύματος. Αγόρασα καρπούς κακάο από την περιοχή και άρχισα να πειραματίζομαι στην κουζίνα μου, ακολουθώντας τα βήματα της τελετουργίας του κακάο που είχα παρακολουθήσει στο Μεξικό. Βρήκα στο ίντερνετ τις βασικές συνταγές, αλλά και τα τραγούδια που χρειαζόμουν».

Η 29χρονη Σέλενμπεργκερ χαρακτηρίζει το κακάο ως τον «κατώτερο φραγμό εισόδου στον κόσμο της φυσικής ιατρικής». Όπως εξηγεί, οι καρποί του κακάο διαθέτουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φλαβανόλες, οι οποίες έχει αποδειχθεί σε πληθώρα μελετών πως βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη βελτίωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο και στην καρδιά, καθώς και στην καταπολέμηση της βλάβης των κυττάρων. Η καλύτερη ροή του αίματος φέρνει περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο, γεγονός που ενισχύει τη λειτουργία του. Αυτά τα οφέλη χάνονται όταν το κακάο υπόκειται σε επεξεργασία για εμπορική παραγωγή σοκολάτας.

Για αιώνες, οι λαοί των Αζτέκων και των Μάγια χρησιμοποίησαν το ρόφημα του κακάο ως φυσικό φάρμακο για την ανακούφιση από τον πυρετό, για την αντιμετώπιση της λιποθυμίας και τη βελτίωση της πέψης.

Η Σένα Σέλενμπεργκερ πέρασε όλο το 2016 ταξιδεύοντας στο Περού και την Κόστα Ρίκα. Μαθήτευσε πλάι σε σαμανικούς θεραπευτές και έμαθε τα μυστικά της τέχνης του κακάο. Έγραφε για τα ταξίδια και της εμπειρίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσεις και οι φίλοι της της κατακευραύνωναν με ερωτήσεις.

Έτσι, δημιούργησε τη δική της σειράς μαθημάτων, διάρκειας τριών εβδομάδων, για αρχάριους που θέλουν να μυηθούν στον κόσμο του κακάο. Παράλληλα, ίδρυσε μία ταξιδιωτική εταιρεία μαζί με ένα παλιό της συνάδελφο από τη Google, μέσω της οποίας προσφέρει ταξίδια σε προορισμούς όπου μπορεί κανείς να μυηθεί τόσο στον κόσμο του κακάο, όσο και της γιόγκα.


Πηγή: Business Insider

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.