Quantcast
Μπόλαρης: Αν η οικονομία δεν εστιάσει στον παραγωγικό τομέα «δεν σωζόμαστε» - enikonomia.gr
share

Μπόλαρης: Αν η οικονομία δεν εστιάσει στον παραγωγικό τομέα «δεν σωζόμαστε»

δημοσιεύτηκε:

«Η χώρα πέρασε μια μακρά έρημο, αλλά αν η ελληνική οικονομία δεν εστιάσει στον παραγωγικό τομέα “δεν σωζόμαστε”», είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι Έλληνες διαθέτουν δυνάμεις και εξαιρετικές δυνατότητες για να τα καταφέρουν.

«Πρέπει να στήσουμε ένα καινούργιο παραγωγικό πρότυπο στη θέση αυτού, το οποίο έπεσε» ανέφερε ο κ. Μπόλαρης, επισήμανε ότι οι πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια επέτειναν την κρίση και εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις εξελίξεις στον τομέα της ελληνικής οικονομίας λέγοντας: «Περάσαμε μια μακρά πορεία στην έρημο αλλά βγαίνουμε, με σχέδιο και βούληση πρέπει να επιταχύνουμε αυτή την έξοδο και αυτό εξαρτάται πια από εμάς».

Χαρακτήρισε τεράστιες τις δυνατότητες και τις προκλήσεις που διανοίγονται για τη χώρα στον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τη ναυτιλία και την ενέργεια και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην περίπτωση 12 καινοτόμων επιχειρήσεων, οι οποίες βραβεύτηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, με δεδομένο ότι διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Είναι τίτλοι τιμής για τη χώρα και βραβεία που δείχνουν τον δρόμο σε περίοδο κρίσης» είπε ο κ. Μπόλαρης και υπογράμμισε ότι το τρίπτυχο «ποιότητα, επωνυμία, εξωστρέφεια» θα πρέπει να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια τον κανόνα για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.