Quantcast
Αποστόλου: Δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις - enikonomia.gr
share

Αποστόλου: Δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις

δημοσιεύτηκε:

Δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις, είπε, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Ο υπουργός -ο οποίος έχει ξεκινήσει διάλογο με τους αγρότες για την εξεύρεση λύσεων σε χρόνια προβλήματά τους και ο οποίος αύριο θα βρίσκεται στη Λάρισα- μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, τονίζοντας ότι οι συναντήσεις είναι μαραθώνιες και ότι γίνεται ενημέρωση και για το ΕΣΠΑ, το πακέτο Γιούνκερ και τις ευκαιρίες που υπάρχουν.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια, είπε πως δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις. Σημείωσε ότι αναζητούνται τρόποι για ελάφρυνση συνταξιούχων του ΟΓΑ και αδύναμων ομάδων στον αγροτικό πληθυσμό.

Για την διεκδίκηση από την Τσεχία του ονόματος «ελληνικό» ή «ελληνικού τύπου» στο γιαούρτι, τόνισε πως πρόκειται για απόπειρα σφετερισμού που παραβιάζει την αρχή της μη παραπλάνησης για τα τρόφιμα και θέματα εμπορικής εκμετάλλευσης. Είναι θετικό ότι ελληνικά προϊόντα έχουν αποκτήσει θετική φήμη, είπε χαρακτηριστικά, αλλά προσέθεσε ότι έχει διαμηνυθεί και στην τσεχική πλευρά ότι δεν θα γίνει αποδεκτή μια τέτοια ενέργεια και, εάν χρειαστεί, η χώρα θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Όσον αφορά τη φέτα, είπε ότι πλέον το ζητούμενο είναι μετά την μεταβατική περίοδο να προχωρήσουμε στην απόλυτη προστασία της κάτι που είναι εφικτό, αν και κράτησε επιφυλάξεις για τον Καναδά καθώς, όπως είπε, η συμφωνία που υπέγραψαν το 2014 οι Μπαρόζο-Σαμαράς είναι δύσκολο να ανατραπεί.

Για το τσίπουρο και τις πιέσεις για αύξηση της φορολογίας τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να φορολογείται όπως το ούζο, σημειώνοντας πως πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση.

Τόνισε ότι για τους διήμερους (μικροί αποσταγματοποιοί) προτείνεται να έχουν 100-120 λίτρα για προσωπική χρήση και για την υπόλοιπη παραγωγή να έχουν ΕΦΚ 50% όπως του ούζου με την έκδοση φορολογικών στοιχείων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.