Quantcast
Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Χρησιμοποιώντας το αρχαίο ρητό “η ισχύς εν τη ενώσει”, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών νομού Θεσσαλονίκης, Χρήστος Τσιχήτας μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη του εγχειρήματος ενοποίησης του συνεταιριστικού κινήματος στη χώρα μας (Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας – Συν.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.)_και υπογράμμισε χαρακτηριστικά, «θα επαναλαμβάνω πάντα ότι όπου υπάρχουν σώφρονες άνθρωποι, τελικά λύνονται οι παρεξηγήσεις και πρυτανεύει η λογική. Η ίδρυση του ενιαίου φορέα αποτελούσε μονόδρομο για το συμφέρον όλων μας».

Υπογραμμίζοντας, ότι μια «διασπαστική κίνηση στην εκπροσώπηση του συνεταιριστικού κινήματος δεν θα ωφελούσε κανέναν», ο κ. Τσιχήτας επισήμανε, «με κουβέντα και σύνεση, τελικά κατέστη σαφές στη χθεσινή μας συνάντηση με την άλλη δύναμη που είχε αναπτυχθεί στο συνεταιριστικό κίνημα, ότι μόνο με ενιαία φωνή θα μπορέσουμε να εκπροσωπήσουμε επαρκώς και αποτελεσματικά τα συμφέροντα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος μας επισήμανε ότι «κόντρα στις τρικλοποδιές που κάποιοι επιχειρούσαν», τελικά εντός της επόμενης εβδομάδας κατατίθεται στο Μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών ο φάκελος για την ίδρυση του συνδέσμου, που σε πρώτη φάση μπορεί να αριθμεί περισσότερα από 75 μέλη από όλη την Ελλάδα, αλλά «είναι βέβαιο ότι τελικά θα συμπλεύσουν με τον φορέα όλοι όσοι ανήκουν κατά 100% στο συνεταιριστικό κίνημα».

Προσωρινός πρόεδρος του νέου φορέα ορίστηκε ο Αλέξανδρος Κοντός (ΣΕΚΕ), με αντιπροέδρους τους κυρίους Ν. Πρίντζο (ΕΒΟΛ) και Α. Λιούτα (ΕΑΣ Τρικάλων), ενώ το διοικητικό του συμβούλιο απαρτίζεται από 17 μέλη συνολικά. «Επικράτησε η συνεταιριστική λογική και καταλήξαμε σε ένα ενιαίο καταστατικό. Βασική προϋπόθεση είναι οι συνεταιριστικοί φορείς να αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών στη “Γαία Επιχειρείν” μέσα σε ενάμιση χρόνο (18 μήνες) ώστε να μπορεί να συμμετέχει στο νέο φορέα», επισήμανε ο κ. Κοντός και απηύθυνε ευρύ κάλεσμα σε όλους τους συνεταιρισμούς να γίνουν μέλη του ενιαίου φορέα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.