Quantcast
Επιστολή βουλευτών της Κρήτης στον Αποστόλου για τις ζημιές από τον χιονιά - enikonomia.gr
share

Επιστολή βουλευτών της Κρήτης στον Αποστόλου για τις ζημιές από τον χιονιά

δημοσιεύτηκε:

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου απέστειλαν βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταστροφές από το χιονιά στη γεωργία και την κτηνοτροφία του νησιού και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των ζημιών.

Στην κοινή επιστολή επιστολή τους οι βουλευτές Βάλια Βαγιωνάκη, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Μανώλης Θραψανιώτης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Αντώνης Μπαλωμενάκης, τονίζουν ότι “κρίνεται επιβεβλημένη η ενεργοποίηση του άρθρου 20 του ν.2190/1994, για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, προκειμένου άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή, να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες που προκύπτουν εξαιτίας των έκτακτων περιστάσεων”.

Αναλυτικά η επιστολή των βουλευτών έχει ως εξής:

“Η Κρήτη επλήγη τις τελευταίες εβδομάδες από πρωτόγνωρα για την περιοχή, ακραία καιρικά φαινόμενα, με συνέπεια να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές στη γεωργία και στην κτηνοτροφία του νησιού.

Οι παραγωγοί κάνουν λόγο για μεγάλης έκτασης καταστροφές στην αγροτική δραστηριότητα, τη φυτική παραγωγή και το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Η πρωτόγνωρη και βίαιη ένταση και μορφή των φυσικών φαινομένων που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες απαιτεί την ανάλογη κινητοποίηση του υπουργείου και των αρμόδιων υπηρεσιών για να έχουμε μια ευκρινή και ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης άμεσα, καθώς και την πλήρη καταγραφή των καταστροφών.

Για το λόγο αυτό κρίνεται επιβεβλημένη η ενεργοποίηση του άρθρου 20 του ν.2190/1994, για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, προκειμένου άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή, να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες που προκύπτουν εξαιτίας των ανωτέρω έκτακτων περιστάσεων”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.