Quantcast
Η μεγαλύτερη Zootechnia από τις 2-5 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη - enikonomia.gr
share

Η μεγαλύτερη Zootechnia από τις 2-5 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη

δημοσιεύτηκε:

Το πιο σημαντικό «ραντεβού» του κτηνοτροφικού και πτηνοτροφικού κλάδου δίνεται στην 10η Διεθνή Έκθεση Zootechnia, που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo στο χρονικό διάστημα 2-5 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η φετινή Zootechnia θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις των τελευταίων ετών με αυτό το αντικείμενο, καθώς συγκεντρώνει πάνω από 900 εκθέτες και υπερβαίνει τα επίπεδα συμμετοχών της προηγούμενης διοργάνωσής της.

Μάλιστα καλύπτει ένα περίπτερο παραπάνω, ενώ στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνεται το ότι οι έμμεσοι εκθέτες προέρχονται από 38 χώρες και οι άμεσοι από 11 (είναι η πρώτη φορά που η Zootechnia έχει τόσο μεγάλο αριθμό άμεσων εκθετών από ξένες χώρες).

Όλες οι κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών του κτηνοτροφικού-πτηνοτροφικού κλάδου θα είναι παρούσες στην έκθεση, ενώ ήδη έχει προγραμματιστεί η έλευση γκρουπ επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Κύπρο κα.

Η Zootechnia περιλαμβάνει το Σαλόνι Αλόγου, καθώς και το Pet Festival, τα οποία στην επικείμενη διοργάνωση θα είναι ανανεωμένα και με πολύ περισσότερα εκθέματα, σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις.

Ακόμη, η έκθεση είναι πλαισιωμένη από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, οι οποίες είναι οι εξής:

– «Έρευνα και καινοτομία στο μηχανικό άρμεγμα και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη ζωική παραγωγή». Μία εκδήλωση, που αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

– «Η Κτηνοτροφία ως μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας». Ημερίδα που την συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo και η Ε.Ζ.Ε.

– «Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος κτηνοτροφικών μονάδων». Μία εκδήλωση, που είναι συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του ΕΚΕΤΑ-ΙΕΤΕΘ.

– «Το Κρέας και τα Προϊόντα του» (Πανελλήνιο Συνέδριο), που αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του Meat News. Το Συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθήνας και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος.

– Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής.

– Η ημερίδα με θέμα «Νέες Απειλές για την Ελληνική Κτηνοτροφία», την οποία πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.

Να σημειωθεί ότι την Zootechnia υποστηρίζουν οι σημαντικότεροι φορείς του κλάδου, που είναι η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.