Quantcast
Τσιρώνης: Το ελληνικό κρέας μπορεί να κερδίσει μία θέση στο «διεθνές ράφι» - enikonomia.gr
share

Τσιρώνης: Το ελληνικό κρέας μπορεί να κερδίσει μία θέση στο «διεθνές ράφι»

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθηση ότι το ελληνικό κρέας μπορεί να κερδίσει μία θέση “στο διεθνές ράφι, διότι είναι απαράμιλλο σε ποιότητα”, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο των εργασιών του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το Κρέας και τα Προϊόντα του, που διεξάγεται στο πλαίσιο της 10ης διεθνούς έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία Zootechnia, ο κ. Τσιρώνης σημείωσε ότι η ποιότητα του ελληνικού κρέατος είναι ασυναγώνιστη.

Η κτηνοτροφία μας ήταν ανέκαθεν για χιλιετίες ο σημαντικότερος ίσως πυλώνας της ορεινής μας παραγωγής και της ορεινής μας κοινωνίας, είπε ο κ. Τσιρώνης και πρόσθεσε πως -δυστυχώς- τις τελευταίες δεκαετίες, για λόγους οι οποίοι είναι βαθιοί και όχι ευκαιριακοί ούτε είναι λάθος πολιτικές μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης χάνει όλο και περισσότερο έδαφος ιδιαιτέρως από τότε που οι πρώην χώρες του ανατολικού συνασπισμού μπήκαν στην ελεύθερη αγορά και έχουν κερδίσει πολύ μεγάλο μερίδιο, όχι σε ποιότητα αλλά με άλλα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά όπως με πολύ χαμηλές τιμές.

“Με αυτή την έννοια, πρόσθεσε ο κ. Τσιρώνης, σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης θωρούμε ότι πρέπει να αναπτύξουμε την κτηνοτροφία, όχι μονάχα για να αποκτήσει η Ελλάδα τη διατροφική επάρκεια αλλά και κυρίως γιατί έτσι θα αναβιώσουν οι ορεινοί μας οικισμοί”.

Αναφερόμενος, δε, στις προτεραιότητες του υπουργείου για τη στήριξη του πρωτογενούς κλάδου, ο κ. Τσιρώνης επισήμανε -μεταξύ άλλων- μία από τις άμεσες δράσεις που είναι η απλοποίηση της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.

Το 5ο Πανελλήνιο τριήμερο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα (3, 4 και 5 Φεβρουαρίου 2017) διοργανώνεται από το περιοδικό Meat News και την HELEXPO, με σκοπό την ανάδειξη των σύγχρονων μέτρων «από τον στάβλο στο πιάτο» για την επίτευξη της ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια του κρέατος και προϊόντων του, την υγεία και ορθή μεταχείριση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.