Quantcast
Προώθηση αγροτικών προϊόντων σε αγορές της Ε.Ε. και τρίτων χωρών - enikonomia.gr
share

Προώθηση αγροτικών προϊόντων σε αγορές της Ε.Ε. και τρίτων χωρών

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για το τρέχον έτος οι ενδιαφερόμενοι Φορείς για την υλοποίηση Προγραμμάτων Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων σε αγορές της ΕΕ και Τρίτων Χωρών, στο πλαίσιο των Κανονισμών (ΕΚ) 3/2008 του Συμβουλίου και (ΕΚ) 501/2008 της Επιτροπή.

Τα εν λόγω προγράμματα διάρκειας 1-3 ετών, είναι συγχρηματοδοτούμενα και ενισχύονται κατά 50% από κοινοτικούς πόρους, 20% από εθνικούς και 30% από την ιδία συμμετοχή των δικαιούχων.

Δικαίωμα υποβολής προτάσεων έχουν οι αντιπροσωπευτικές στον τομέα τους Επαγγελματικές και Διεπαγγελματικές Οργανώσεις (επιχειρήσεις ιδιωτικές-συνεταιριστικές, Ομάδες Παραγωγών, Ν.Π.Δ.Δ. και  συμπράξεις ή ενώσεις αυτών). 

Επιλέξιμα προϊόντα είναι αυτά του Παραρτήματος Ι του Καν. (ΕΚ) 501/2008, όπως νωπά  και μεταποιημένα φρούτα και λαχανικά,  ελαιόλαδο,  ελιές, οίνοι ΠΟΠ & ΠΓΕ,  γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα,  κρέας, μέλι κ.ά.   Προωθούνται επίσης, προϊόντα ΠΟΠ & ΠΓΕ, βιολογικά, που δεν αναφέρονται στο Παράρτημα Ι.

Οι προωθητικές ενέργειες αφορούν κυρίως εκστρατείες ενημέρωσης, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, διαφημιστικές καταχωρήσεις, συμμετοχή σε εκθέσεις, δημόσιες σχέσεις, ενημερωτικό υλικό,  επισκέψεις στη χώρα μας εμπορικών αντιπροσώπων κ.α.

Οι προτάσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων & Προώθησης Προϊόντων, Αχαρνών 2, 101 76. Η τελική έγκριση των προγραμμάτων πραγματοποιείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.