Quantcast
Διατήρηση μειωμένου ΕΦΚ στο τσίπουρο ζητούν οι παραγωγοί - enikonomia.gr
share

Διατήρηση μειωμένου ΕΦΚ στο τσίπουρο ζητούν οι παραγωγοί

δημοσιεύτηκε:

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την παραπομπή της χώρας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το θέμα της φορολογίας στο τσίπουρο και στην τσικουδιά καταλογίζει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ).

«Ο κλάδος εδώ και πολλά έτη επισημαίνει την ανάγκη εξορθολογισμού του καθεστώτος των διήμερων αποσταγματοποιών και της διακίνησης και εμπορίας των προϊόντων τους. Δυστυχώς, οι όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις της πολιτείας δεν άγγιξαν το πρόβλημα, αντίθετα το άφησαν να γιγαντωθεί, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε την παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», τονίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση.

Ο ΣΕΑΟΠ τάσσεται υπέρ της διατήρησης στο τσίπουρο και στην τσικουδιά του μειωμένου κατά 50% Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, με το επιχείρημα ότι τα δύο αυτά ποτά, όπως και το ούζο είναι παραδοσιακά αποστάγματα και αποτελούν προϊόντα προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ). Υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση των μικρών αποσταγματοποιών (οι λεγόμενοι διήμεροι που πληρώνουν μόλις το 6% του φόρου), αλλά όλοι να παράγουν, να διακινούν και να εμπορεύονται τα αποστάγματα με τους ίδιους όρους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.