Quantcast
Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ενισχύσεων των κτηνοτρόφων ζητά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - enikonomia.gr
share

Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ενισχύσεων των κτηνοτρόφων ζητά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

δημοσιεύτηκε:

Τον υπολογισμό του ποσού ενίσχυσης των κτηνοτρόφων, με βάση την έκταση των βοσκοτόπων και την πυκνότητα βόσκησης, ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς, με επιστολή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων και την Ειδική Διαχειριστική Μονάδα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι μια σειρά από στρεβλώσεις αδικούν τους κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας στις δύο δράσεις του προγράμματος “Βιολογικές Καλλιέργειες”, καθώς η ενίσχυση στη βιολογική κτηνοτροφία συνδέεται με τους βοσκότοπους και στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχει η πιο υψηλή πυκνότητα βόσκησης σε εθνικό επίπεδο ανά εκτάριο.

Ενδεικτικά σημειώνει ότι οι κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας αδικούνται στο ποσό της ενίσχυσης ανά ζώο, σε περίπτωση ένταξής τους στο πρόγραμμα, που μπορεί να φτάσει μόνο γύρω στα 10 ευρώ ανά αιγοπρόβατο για τη μια δράση και στα 12 ευρώ ανά αιγοπρόβατο στη δεύτερη. Αντιθέτως, τα αντίστοιχα ποσά μπορούν να φτάσουν στα 30 και 35 ευρώ σε άλλες Περιφέρειες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.