Quantcast
Β. Κόκκαλης: Παρέχουμε κίνητρα στο συνεταιρίζεσθαι - enikonomia.gr
share

Β. Κόκκαλης: Παρέχουμε κίνητρα στο συνεταιρίζεσθαι

δημοσιεύτηκε:

Στα νέα θεσμικά και χρηματοδοτικά εργαλεία που δίνονται για τις ομάδες παραγωγών στάθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, κατά τη συνάντηση που είχε με μέλη της Οργάνωσης Παραγωγών Κελυφωτών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωσης Ελασσόνας.

Όπως εξήγησε, το υπουργείο θεωρεί τις οργανώσεις παραγωγών πεμπτουσία της επανεκκίνησης στην αγροτική οικονομία και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και για τον λόγο αυτόν μέσα από το πρόσφατο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, δίνονται επιπρόσθετα κίνητρα για τα σχέδια βελτίωσης, στα οποία οι ομάδες έχουν «μπόνους».

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, επισήμανε πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεξεργάζεται αλλαγές στη νομοθεσία, οι οποίες θα δίνουν κίνητρα στο συνεταιρίζεσθαι μέσα από φορολογικές ελαφρύνσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν ζημιές τις οποίες υπέστησαν οι καλλιέργειες μελών του συνεταιρισμού, με τον υφυπουργό να τονίζει πως από την πρώτη στιγμή έχουν δοθεί στον ΕΛΓΑ οι απαιτούμενες οδηγίες, ώστε η διαδικασία εκτίμησης και αποζημίωσης να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, αναπληρώνοντας με δικαιοσύνη το χαμένο εισόδημα των παραγωγών.

«Η Οργάνωση Παραγωγών Κελυφωτών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωσης Ελασσόνας, αποτελεί πρότυπο συνεργατικότητας για τον πρωτογενή τομέα, στην εποχή που ανοίγεται μετά το αποτυχημένο μοντέλο των ΕΑΣ. Δεν είναι τυχαίο πως πρόκειται για τη μοναδική οργάνωση παραγωγών στη χώρα μας αναγνωρισμένη από το υπουργείο. Το “κλειδί” για ένα επιτυχημένο συνεταιρίζεσθαι είναι σύγχρονα και ευέλικτα μοντέλα ομαδικής οργάνωσης και ακριβώς πάνω σ’ αυτό εργαζόμαστε ως υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρέχοντας εχέγγυα και διαρκή κίνητρα στους αγρότες. Θέλω τέλος να σταθώ ιδιαίτερα στα σχέδια βελτίωσης για τα οποία ισχύει, όπως εξήγησα στα μέλη της ομάδας, το μπόνους. Πρέπει όμως να ενεργοποιηθούν και να ετοιμάσουν το συντομότερο δυνατό τους απαιτούμενους φακέλους, ώστε να ευεργετηθούν από το ευνοϊκό καθεστώς» τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Κόκκαλης μετά το πέρας της συνάντησης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.