Quantcast
Η Ελλάδα κυρίαρχος τουριστικός προορισμός στην Πολωνία το 2017 - enikonomia.gr
share

Η Ελλάδα κυρίαρχος τουριστικός προορισμός στην Πολωνία το 2017

δημοσιεύτηκε:

Με πάνω από 8.350 Πολωνούς επισκέπτες και περισσότερους από 100 Πολωνούς και Έλληνες επαγγελματίες, από τον τουρισμό και τον κλάδο των εξαγωγών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Βαρσοβία της Πολωνίας, η 3η έκθεση αποκλειστικά για την Ελλάδα, Grecka Panorama – Greek Food Show 2017, που διοργανώνεται από την North Events.

Τόσο η διοργάνωση της Grecka Panorama στον εκθεσιακό χώρο του Εθνικού Σταδίου της Πολωνίας, PGE Narodowy, το Σάββατο 02/12 και την Κυριακή 03/12, όσο και οι δύο συνεδρίες επαγγελματικών συναντήσεων για την αγορά των συνεδρίων και για τα ελληνικά προϊόντα, την Παρασκευή 01/12, στο ιστορικό ξενοδοχείο Belotto, συγκέντρωσαν έντονο ενδιαφέρον και επιβεβαίωσαν τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην Πολωνική αγορά, τόσο ως δημοφιλέστερου προορισμού διακοπών όσο και ως ανερχόμενου προορισμού για εταιρικές εκδηλώσεις και συνέδρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις δύο μέρες της Grecka Panorama, προσφέρθηκαν ή διατέθηκαν περίπου 5.000 κιλά ελληνικών προϊόντων, με «πρωταγωνιστές» το λάδι, τις ελιές, τα τυριά και το κρασί, αν και προβλήθηκαν δεκάδες άλλα προϊόντα (τρόφιμα, ποτά, καλλυντικά κοκ) από σχεδόν όλες τις περιοχές της χώρας. Ιδιαίτερα δυναμική παρουσία είχε στον τομέα αυτό η Ήπειρος συνδυάζοντας ευρηματικές προτάσεις γαστρονομίας και δράσεις προώθησης χαρακτηριστικών προϊόντων της περιοχής. Ιδιαίτερη βαρύτητα στη γαστρονομία έδωσε και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία ως γνωστόν έχει αναδειχθεί “European Region of Gastronomy 2019”.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, μάλιστα, με πρωτοβουλία και μέριμνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου μοιράστηκαν 1.000 δενδρύλλια ελιάς, με τους επισκέπτες να σχηματίζουν μεγάλες ουρές προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δική τους ελληνική «ρίζα» ελιάς. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πέραν της εντυπωσιακής παρουσίας που είχε στην έκθεση, πρωτοστάτησε στο γαστρονομικό σκηνικό της Grecka Panorama, με επιδείξεις μαγειρικής κλπ.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από τους επαγγελματικούς τουριστικούς φορείς της Πολωνίας και τα οποία παρουσιάστηκαν, η Ελλάδα το τρέχον έτος ήταν ξανά ο κυρίαρχος προορισμός για την πολωνική αγορά, με μερίδιο αγοράς άνω του 31% και συνολική αύξηση της τάξης του 8% (την περίοδο Μαΐου-Αυγούστου σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, η αύξηση ξεπέρασε το 19%). Ακολουθούν η Ισπανία με 16,5% μερίδιο αγοράς και αύξηση 1,3% και η δυναμικά ανερχόμενη Βουλγαρία, με 9% μερίδιο αγοράς και αύξηση 11%. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλα ποσοστά αύξησης εμφάνισαν φέτος η Αίγυπτος (111%), η Αλβανία (99%) και η Τουρκία (38%).

Όπως σημειώνουν στελέχη της πολωνικής αγοράς, η ζήτηση για Ελλάδα για το 2018, κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Τη νέα περίοδο περίπου 30 ελληνικοί προορισμοί θα εξυπηρετούνται με απευθείας πτήσεις από 10 αεροδρόμια της Πολωνίας, ενώ για πρώτη φορά προστίθενται νέοι προορισμοί, όπως η Λήμνος και η Χίος. Τέλος, εκτιμάται ότι με τα μεγέθη αφίξεων του 2017, η Πολωνία πιθανότατα θα είναι το νέο μέλος στη «Λέσχη» των αγορών προέλευσης με άνω του 1 εκατ. αφίξεις για την Ελλάδα.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.