Quantcast
Δημόσια διαβούλευση για την αγροτική ανάπτυξη στην ΕΕ - enikonomia.gr
share

Δημόσια διαβούλευση για την αγροτική ανάπτυξη στην ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Τρόπους βελτίωσης της χρηματοδότησης για την αγροτική ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητά η Κομισιόν .

Για αυτόν τον λόγο προχώρησε σε δημόσια διαβούλευση που θα είναι ανοικτή έως τις 20 Απριλίου και επιτρέπει στους συμμετέχοντες να καταθέσουν τις απόψεις τους για την αποτελεσματικότητα πολλών προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης, τα οποία χρηματοδοτούνταν από τον προϋπολογισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την περίοδο 2007-2013. Σκοπός είναι να εκτιμηθεί το τι λειτούργησε και τι δεν λειτούργησε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, προκειμένου να βελτιωθεί ο προγραμματισμός της αγροτικής ανάπτυξης στο μέλλον.

Μεταξύ των ερωτήσεων που συμπεριλαμβάνονται είναι αν οι συμμετέχοντες πιστεύουν ότι τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης έχουν βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της γεωργίας και της δασοκομίας, έχουν συμβάλλει στη βελτίωση του περιβάλλοντος και της υπαίθρου, όπως και στη καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής στις αγροτικές περιοχές αλλά και αν έχουν συμβάλλει στη διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας. Επίσης, υπάρχει ερώτηση σχετικά με το αν θεωρούν ότι τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης είναι «value for money».

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν θα καταθέσει νέες νομοθετικές προτάσεις για τη βελτίωση των τροφίμων και της γεωργίας στην ΕΕ αργότερα μέσα στο έτος, αξιοποιώντας την πρόσφατη ανακοίνωσή της και τα αποτελέσματα των συνεχιζόμενων αξιολογήσεων των επιπτώσεων των διαφόρων πιθανών επιλογών πολιτικής. Τα αποτελέσματα αυτής της δημόσιας διαβούλευσης θα τροφοδοτήσουν επίσης τη διαδικασία και θα βοηθήσουν στην ενημέρωση των μελλοντικών προτάσεων πολιτικής.


Πηγή Πληροφοριών: ypaithros

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.