Quantcast
ΕΛΓΑ: Εντός των επόμενων ημερών το 20% των αποζημιώσεων για καταστροφές το 2017 - enikonomia.gr
share

ΕΛΓΑ: Εντός των επόμενων ημερών το 20% των αποζημιώσεων για καταστροφές το 2017

δημοσιεύτηκε:

Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται ο ΕΛΓΑ να πληρώσει το 20% των αποζημιώσεων για τις καταστροφές το 2017, ενώ το υπόλοιπο 10% αναμένεται να καταβληθεί εντός του Οκτωβρίου, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, Φάνης Κουρεμπές, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουρεμπές, “εντός των επόμενων ημερών θα δοθούν οι αποζημιώσεις του 2017 για ζημιές στην καλλιέργεια πορτοκαλιών στην Πελοπόννησο -που συνέβησαν τέλος του προηγούμενου έτους- και θα καταβληθεί το 20% για τις ζημιές του 2017, συνολικού προϋπολογισμού 30 -35 εκατ. ευρώ”, και πρόσθεσε ότι “δεν δίνουμε συνολικά το 30% για τις ζημιές του 2017 καθώς στην πρώτη αναθεώρηση το Γενικό Λογιστήριο του κράτους μας άναψε το φως μόνο για το ποσοστό αυτό”. Πάντως, όπως έσπευσε να επισημάνει “ήδη προχωρά και η δεύτερη αναθεώρηση, για να δώσουμε εντός του Οκτωβρίου και το εναπομείναν 10% για τις ζημιές του 2017”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ διευκρίνισε: “Επειδή τελευταία υπάρχει πάλι ένα μπαράζ ανακριβών, για να μην πω ψευδών δηλώσεων από αγροτοσυνδικαλιστές συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Τις τελευταίες ημέρες αγροτοδσυναικαλιστές από την Κρήτη δηλώνουν ότι ο ΕΛΓΑ έδωσε το 30% των αποζημιώσεων του 2017 στην υπόλοιπη Ελλάδα εκτός από την Κρήτη. Αυτά είναι ψέματα και με κεφαλαία γράμματα, μέχρι παρεξηγήσεως και καταφυγής στη δικαιοσύνη”.

Ο ΕΛΓΑ, όπως υπογράμμισε ο κ. Κουρεμπές “με όλα τα προβλήματα που έχει και με όσα μπορεί να του καταλογίσεις σε ό,τι αφορά θέματα της λειτουργίας του, τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργεί με τη λογική δικαιοσύνης και ισονομίας για όλους τους αγρότες”.

Επανέλαβε “το 20% των αποζημιώσεων για το 2017 θα δοθεί εντός των επόμενων ημερών και το υπόλοιπο 10% ελπίζω μέσα στον Οκτώβριο για όλους τους αγρότες, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο”.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές που υπέστησαν καλλιέργειες σύκων στην Εύβοια από τις βροχοπτώσεις φέτος, ο κ. Κουρεμπές σημείωσε: “Πρόκειται για ζημιά που είναι ασφαλιστικά καλυπτόμενη στο 100%. Οι εκτιμήσεις ολοκληρώθηκαν και εντός του φθινοπώρου θα έχουμε και τα πορίσματα ώστε αμέσως μετά να προχωρήσουμε στην καταβολή των αποζημιώσεων”.

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.