Quantcast
Κόκκαλης: Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη φαρμακευτική κάνναβη - enikonomia.gr
share

Κόκκαλης: Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη φαρμακευτική κάνναβη

δημοσιεύτηκε:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης συναντήθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, με τον κ. Μάρκο Αναστασιάδη Διευθύνοντα σύμβουλο της TGOD Hellas, θυγατρικής της Καναδικής εταιρίας TGOD Inc η οποία υλοποιεί στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη επένδυση παραγωγής και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης ύψους 74.000.000€.

Η εταιρία πρόκειται να κατασκευάσει σε έκταση 120 στρεμμάτων στην περιοχή της Θήβας, μεγάλης κλίμακας Μονάδα Παραγωγής και Επεξεργασίας Κάνναβης, σε φάσεις. Οι εγκαταστάσεις της TGOD στην Ελλάδα θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα πρότυπα GACP και eGMP με τις Καναδικές και διεθνείς εγκαταστάσεις της Εταιρείας και θα τηρούν τα ίδια πρωτόκολλα βιολογικής καλλιέργειας.

Η καλλιέργεια αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2020 και θα δημιουργήσει εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας για την Ελληνική οικονομία.

Η TGOD σκοπεύει να προχωρήσει επίσης σε εταιρικές σχέσεις με Ελληνικά Πανεπιστήμια για τη χρηματοδότηση της επιστημονικής έρευνας, με στόχο να γίνει η Ελλάδα Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας για τα φάρμακα που βασίζονται σε κανναβινοειδή.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλης, επεσήμανε το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες αυτές, συμβάλουν στην ανάπτυξη του τομέα στην Ελλάδα και έχουν την ολόπλευρη στήριξή του, όπως και των στελεχών του Υπουργείου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.