Quantcast
Σε μέτρα ελάφρυνσης των χαλαζόπληκτων αγροτών στη Θεσσαλία αναφέρθηκε ο Κόκκαλης - enikonomia.gr
share

Σε μέτρα ελάφρυνσης των χαλαζόπληκτων αγροτών στη Θεσσαλία αναφέρθηκε ο Κόκκαλης

δημοσιεύτηκε:

Για ελαφρύνσεις στους χαλαζόπληκτους αγρότες σε ότι αφορά υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΗ και την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και για την τάχιστη ολοκλήρωση των διαδικασιών αποζημίωσης, δεσμεύτηκε στους πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφές παραγωγούς των δήμων Τυρνάβου, Τεμπών και Αγιάς, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά τις διαδοχικές επισκέψεις που πραγματοποίησε την Παρασκευή στις προαναφερθείσες περιοχές, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.

Ο κ. Κόκκαλης συμμετείχε σε συσκέψεις με τοπικούς φορείς αλλά και αγρότες σε Τύρναβο, Συκούριο και Αγιά, εστιάζοντας στην τοποθέτησή του σε δύο σημεία: Αφενός στην κατά το δυνατό συντομότερη περάτωση της καταγραφής, επεξεργασίας και καταβολής της ασφαλιστικής κάλυψης στους πληγέντες παραγωγούς κι αφετέρου στις πρωτοβουλίες που έλαβε προκειμένου να τύχουν οικονομικών ελαφρύνσεων σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε κι επίσημα ότι τόσο η διοίκηση της ΔΕΗ, όσο και της Τράπεζας Πειραιώς έκαναν αποδεκτό το προ ημερών αίτημά του, για τη μεν δημόσια επιχείρηση να γίνουν ευνοϊκές ρυθμίσεις των οφειλών των χαλαζόπληκτων, ενώ για την τράπεζα να προχωρήσει σε αναστολή των δανειακών υποχρεώσεών τους. Έτσι, ο Λαρισαίος υφυπουργός κάλεσε τους αγρότες που χτυπήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα να σπεύσουν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ και της Τράπεζας Πειραιώς για τα περαιτέρω.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.