Quantcast
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσοι δήλωσαν δημόσιες εκτάσεις ως ιδιωτικές - enikonomia.gr
share

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσοι δήλωσαν δημόσιες εκτάσεις ως ιδιωτικές

δημοσιεύτηκε:

Στο “μάτι” του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκονται όσοι δήλωσαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ δημόσιες εκτάσεις ως ιδιωτικές, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος υπουργός, Σπήλιος Λιβανός.
Όπως δήλωσε σχετικά, «η διαφάνεια και η δικαιοσύνη στον τομέα των αγροτικών ενισχύσεων είναι βασική πολιτική προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ. Ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι η ενσωμάτωση των γεοχωρικών δεδομένων των Περιφερειών στο υπόβαθρο του ΟΠΕΚΕΠΕ» και πρόσθεσε ότι «άμεσα, με μηχανογραφικό τρόπο, θα διασταυρώσουμε ποιοι παρανόμως δήλωσαν δημόσιες εκτάσεις για ιδιωτικές, για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των συνεπών παραγωγών. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι Περιφερειάρχες θα ανταποκριθούν και μάλιστα άμεσα».
Παράλληλα, με την εντατικοποίηση των ελέγχων που πραγματοποιεί ο ΕΛΓΟ για την αποτροπή φαινομένων «ελληνοποιήσεων» προϊόντων και παρατυπιών, ιδιαιτέρως στα προϊόντα ΠΟΠ/ΓΕΠ, το αρμόδιο υπουργείο ανέλαβε πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της διαφάνειας και δικαιοσύνης στη χορήγηση των αγροτικών ενισχύσεων, οι οποίες καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Συγκεκριμένα ο κ. Λιβανός με επιστολή του προς τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας ζητά έως τις 20 Σεπτεμβρίου να καταθέσουν, μεταξύ άλλων, τα συγκεντρωτικά ψηφιακά γεωχωρικά δεδομένα μορφής για τις δημόσιες εκτάσεις που τελούν υπό τη διαχείρισή τους, τις παραχωρημένες εκτάσεις καθώς και τυχόν άλλες εκτάσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.