Quantcast
Με γοργούς ρυθμούς η σύνδεση του αγροδιατροφικού κλάδου με τον κλάδο της φιλοξενίας - enikonomia.gr
share

Με γοργούς ρυθμούς η σύνδεση του αγροδιατροφικού κλάδου με τον κλάδο της φιλοξενίας

δημοσιεύτηκε:

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η σύνδεση του αγροδιατροφικού κλάδου και της ελληνικής παραγωγής με τον κλάδο της φιλοξενίας και το υπουργείο Τουρισμού επενδύει στρατηγικά στην προοπτική αυτή. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόσο η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, αρμόδια μεταξύ άλλων για θέματα των ειδικών μορφών τουρισμού, όσο και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή κλάδο της οικονομίας καθιστούν σαφές πως πρόκειται για μια αδήριτη ανάγκη που θα διαφοροποιήσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν από τον ανταγωνισμό.

«Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα για τον ελληνικό τουρισμό είναι η – όσο το δυνατόν – μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη διαφοροποίησή του διεθνώς. Η εμπέδωση της ξεχωριστής του ταυτότητας και των στοιχείων εκείνων που την συνθέτουν. Με άλλα λόγια η συνείδηση και διατήρηση του αυθεντικού και γνήσιου ελληνικού χρώματος, της εμπειρίας που αποκομίζει ο επισκέπτης της χώρας μας. Και τι περισσότερο αυθεντικά ελληνικό και ξεχωριστό από την ελληνική πρωτογενή παραγωγή;» σημειώνει χαρακτηριστικά η αρμόδια υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτός είναι και ο λόγος που το υπουργείο Τουρισμού στρατηγικά πλέον επενδύει στην σύνδεση του αγροδιατροφικού κλάδου και της ελληνικής παραγωγής με τον κλάδο της φιλοξενίας, όπως υπογραμμίζει η Σοφία Ζαχαράκη.
Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι μονάδες παραγωγής με το υπουργείο να ενθαρρύνει και να προωθεί συστηματικά την εξωστρέφειά τους: με τον νέο νόμο του υπουργείου Τουρισμού θεσπίστηκε για πρώτη φορά Ειδικό Σήμα Επισκέψιμης Μονάδας για τρεις νέες κατηγορίες παραγωγικών κλάδων. Έτσι, μετά τα Επισκέψιμα Οινοποιεία ακολουθούν Επισκέψιμα Ζυθοποιεία, Τυροκομεία και Ελαιοτριβεία, αναφέρει η υφυπουργός Τουρισμού.

Στο σημείο αυτό οι άμεσα εμπλεκόμενοι αυτής της προσπάθειας, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται από τη μια άκρη της Ελλάδας έως την άλλη, μόνον ως θετικό αντιλαμβάνονται το γεγονός ότι περιοχές που δεν είναι στην πρώτη γραμμή της επισκεψιμότητας θα μπορέσουν να προσελκύσουν επισκέπτες, με όχημα τα ελληνικά προϊόντα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.