Quantcast
Προώθηση των ηπειρωτικών προϊόντων στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας - enikonomia.gr
share

Προώθηση των ηπειρωτικών προϊόντων στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας

δημοσιεύτηκε:

Η προώθηση των ηπειρωτικών προϊόντων στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο της έκθεσης της 3ης Διεθνούς Κλαδικής έκθεσης τροφίμων «FOODEXSAUDI 2015» που έγινε στη Τζέντα.

 Η επιχειρηματική αποστολή πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και των επιμελητηρίων Άρτας, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που παράγουν βιολογικά φρούτα και λαχανικά, ελιές, ελαιόλαδο, τυροκομικά, κτηνοτροφικά προϊόντα, που δραστηριοποιούνται στην εμφιάλωση νερού, τη συσκευασία βοτάνων και αρωματικών φυτών, ο Αγροτικός Συνεταιρισμών Ακτινιδίων Άρτας- Φιλιππιάδας και ο Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, παρουσίασαν τα ποιοτικά ηπειρώτικα προϊόντα τους στη διεθνή έκθεση.

Ακόμη οι επαγγελματίες του κλάδου της Ηπείρου, που συμμετείχαν στην έκθεση, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν παραγωγικές μονάδες και επιχειρήσεις της Τζέντα, να ενημερωθούν περαιτέρω για τα ενδιαφέροντα, τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες της Αραβικής αγοράς, ενώ πραγματοποίησαν συναντήσεις με Σαουδάραβες εισαγωγείς και εμπόρους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν παραγωγοί και εισαγωγείς για  κάποια ηπειρωτικά προϊόντα, ενώ αναμένεται να υπάρξουν νέες επικοινωνίες μεταξύ των ενδιαφερόμενων παραγωγών και εισαγωγέων.

Σημαντική ήταν η βοήθεια που πρόσφερε στην ηπειρώτικη αποστολή, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Τζέντα. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Τζέντας, τον Εμπορικό Ακόλουθο του Ελληνικού Προξενείου, Θ. Ξυπολιά και εκπροσώπους της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σαουδική Αραβία, κατά τις οποίες εξετάστηκαν τρόποι απλοποίησης και διευκόλυνσης των εξαγωγών προς τη χώρα.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ανέφερε ότι: «Η  Σαουδική Αραβία, είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά για τα ηπειρώτικα ποιοτικά προϊόντα. Η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τον εξωστρεφή προσανατολισμό της ηπειρωτικής παραγωγής, θα στηρίξει κάθε επιχείρηση που θα θελήσει να επεκταθεί στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και σε άλλη αγορά».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.