Quantcast
'Αρτα: Εκδηλώσεις για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων εντός και εκτός συνόρων - enikonomia.gr
share

‘Αρτα: Εκδηλώσεις για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων εντός και εκτός συνόρων

δημοσιεύτηκε:

Αφιερωμένες στον πρωτογενή τομέα είναι οι εκδηλώσεις της «2ης Γιορτής Πορτοκαλιού- Μανταρινιού-Ακτινιδίου και Ελιάς» που θα πραγματοποιηθούν στον δήμο της ‘Αρτας το προσεχές τριήμερο, από Παρασκευή 27 έως Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η διασύνδεση της επιστημονικής γνώσης με την παραγωγή, αλλά και η προώθηση των τοπικών προϊόντων στη χώρα και το εξωτερικό.

Το ενδιαφέρον που δείχνουν παραγωγοί της περιοχής και ιδιοκτήτες συσκευαστηρίων, καθώς και Πολιτιστικοί Σύλλογοι είναι πολύ μεγάλο.

Συνδιοργανωτές της Γιορτής, είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και το ΤΕΙ Ηπείρου, ενώ συμμετέχουν η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ο Ποδηλατικός Όμιλος ‘Αρτας και οι καταστηματάρχες εστίασης της περιοχής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της «2ης Γιορτής Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου και Ελιάς», οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο το απόγευμα, με επιστημονική ημερίδα που έχει ως θέμα «τα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές ανάπτυξης πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής ‘Αρτας και της Ηπείρου».

Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, θα αρχίσει από την παραδοσιακή γειτονιά Ψαροπλιά, με έκθεση τοπικών προϊόντων από παραγωγούς της περιοχής και μαγειρική συνταγών, από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, με τη συμμετοχή σπουδαστών μαγειρικής.

Θα ακολουθήσει βόλτα με ποδήλατο που θα ξεκινήσει από την ‘Αρτα και θα περάσει από τις περιοχές: Βλαχέρνα-Γραμμενίτσα-Ρόκκα-Καλαμιά-Χαλκιάδες-Κωστακιοί-Κεραμάτες για να καταλήξει πίσω στην πόλη. Το απόγευμα, θα γίνουν επιστημονικές τοποθετήσεις και ομιλίες, που αφορούν τον «πρωτογενή τομέα και το επιχειρείν».

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή στην πλατεία του χωριού Γλυκόριζο, όπου ετοιμάζουν μεγάλη γιορτή οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι γυναίκες της περιοχής, με κεράσματα και ντόπιες γεύσεις.

Από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα πιστοποιηθούν τοπικές συνταγές, ενώ την εκδήλωση θα συντροφεύσουν μουσικά, φοιτητές από το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.

Η αυλαία των εκδηλώσεων, θα πέσει το βράδυ της Κυριακής στους Κωστακιούς της ‘Αρτας, με γαστρονομικό δείπνο και παρουσιάσεις συνταγών με τοπικά προϊόντα, από μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, από τον σεφ Γιάννη Μανίκα, προς τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.