Quantcast
Έτοιμοι να αναλάβουν «δράση» οι τευτλοπαραγωγοί αν δεν πληρωθούν - enikonomia.gr
share

Έτοιμοι να αναλάβουν «δράση» οι τευτλοπαραγωγοί αν δεν πληρωθούν

δημοσιεύτηκε:

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), δηλώνουν οι τευτλοπαραγωγοί αν δεν έχουν μια ξεκάθαρη απάντηση έως τις 12 Ιανουαρίου 2016, για το πότε θα πληρωθούν το υπόλοιπο 80% της ποσότητας των τεύτλων που παρέδωσαν στην εταιρεία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα οι τευτλοπαραγωγοί αναφέρουν ότι θα κινήσουν τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλίσουν το εισόδημά τους.

Μάλιστα ο πρόεδρος τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης δήλωσε πρόσφατα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «Μας δώσανε ψίχουλα, ήτοι 2 εκατ. ευρώ, -εκκρεμούν άλλα 8 εκατομμύρια  ευρώ- και μας εμπαίζουν. Είμαστε αποφασισμένοι να μην καλλιεργήσουμε ξανά τεύτλα, εάν στα συμβόλαια που θα υπογράψουμε δεν μας παρέχεται εγγράφως, εγγύηση πληρωμών. Οι τευτλοκαλλιεργητές έχουν κουραστεί κάθε χρόνο να παρακαλούν για να πληρωθούν, αλλά και να προχωρούν σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα αυτονόητα».

Τέλος ο ίδιος ανέφερε ότι:«Οι τευτλοπαραγωγοί έχουν ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν όχι μόνο την πληρωμή τους, αλλά το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας και της εταιρείας ειδικότερα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.